Hur fixar jag en Polaris Scrambler?

Polaris ingenjörer utformade Scrambler 500 sport-utility quad med en robust-men-lättmanövrerad kropp design som gjorde den väl lämpad för både turridning och racing på en kurs. Polaris erkänt att, som alla fordon, skulle Scrambler kräva regelbundna reparationer. Således erbjöd Polaris reparation tips till ägarna i Scrambler 500 manual, organiserad enligt det särskilda systemet fel. För 50cc och 400cc Scrambler, felsökningstips förblir generellt överensstämmande med dem som ingår i nyare 500cc modeller, även om vissa delar siffror kan variera. Saker du behöver
Blyfri bensin
Wrench
Wire-borst Solution borste
av 1 dl vatten, 1 msk. bakpulver
Separat strömförsörjning 12 V batteriladdare
Duk
tändstiftsnyckel
BKR6E tändstift
12 volt 14 ampere-timmar
60 procent anti-freeze/40 procent kylvätskeblandningen
Funnel
Visa fler instruktioner
Starter fungerar inte
1

startmotorn. Om motorn inte går att slå över, finns det sannolikt något fel på batteriet.
2

Ta bort batteriet. Börja med att låsa parkeringsbromsen och demontering av barnstolen. Lossa batteriet hold-down bandet och batteriluckan. Koppla bort den negativa (svarta) kabeln först, sedan den positiva (röda) en. Lyft ut batteriet ur ATV utan att tippa det.
3

Kontrollera batteriets skick anslutningar. Om de är korroderade, ta bort synlig korrosion med en styv tråd-borste. Om anslutningarna är smutsiga, rengör dem med en lösning av 1 msk. bakpulver och 1 dl vatten. Torra anslutningar ordentligt med en trasa.
4

Dra åt anslutningarna med en vanlig skiftnyckel.
5

Ladda batteriet till 12,8 volt med en automatisk och separat driven batteriladdare.
6

tillbaka batteriet genom att lyfta det på plats, ansluter pluskabeln följt av den svarta, och anslutning av batteriet återhållsamhet. Återgå sätet och starta motorn.
7

Använd startmotorn. Ta Scrambler 500 in för reparation Om motorn fortfarande inte går att slå över.
Motorn inte startar, misständningar eller förlorar ström
8

Inspektera bränsle nivåer. Om Scrambler 500 är slut på bränsle, fylla på med blyfri bensin och starta om quad.
9

Kontrollera skicket av bränslet i tanken om Scrambler har tillräckligt med bränsle nivåer. Har en certifierad Polaris återförsäljare dränera ATV bensintank om bränsle ser vattnig eller klibbig. Detta är en indikation på att bränslet har blivit förorenat eller är inaktuella. Fyll på med färsk blyfri bensin.
10

Ladda batteriet till 12,8 volt, som beskrivs ovan.
11

bort och inspektera tändstiftet, beläget i Scrambler s encylindriga . Börja med att ta bort cylinderlocket skruvarna med en skiftnyckel och dra cylinderlocket bort.
12

Vrid och ta bort tändhatten.
13

Ta bort tändstiftet med att vrida den moturs med en tändstiftsnyckel och dra det gratis.
14

inspektera tillståndet av pluggen. Om det är bräckligt och vitt, bränd eller sprucken med BKR6E pluggen rekommenderas av Polaris.
15

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd till 0,9 mm (0,036 inches).
16

tillbaka tändstiftet och använda den elektriska startmotorn. Om Scrambler 500 fortfarande inte startar, ta den till butiken.
Motorn blir överhettad
17

nivåer Kolla kylvätska och radiator om motorn blir överhettad. Börja med återhämtningen flaskan.
18

Kontrollera att kylmediet i återhämtningen flaskan, som ligger på vänster sida av Scrambler 500 är mellan de lägsta och högsta betyg. Om mer kylvätska behövs, fyll på med en blandning av 60 procent frostskyddsmedel, 40 procent kylvätska tills det är mellan dessa märken.
19

Kontrollera kylvätskans nivå i kylaren när motorn fortsätter att överhettas eller om återhämtningen flaskan har sinat. Vänta tills quad har svalnat innan du försöker denna inspektion.
20

Ta bort frontpanelen och kylarens lock ligger nedanför. Om kylarlocket är smutsiga, rengör med vatten och torka.
21

Kontrollera kylvätskans nivå i kylaren påfyllningsröret. Om kylvätska nivåer är inte på basen av denna hals, använd en tratt för att lägga till fler anti-freeze/coolant blandningen tills de når detta märke.
22

tillbaka trycklocket, tillbaka frontpanelen och starta motorn. Om motorn fortsätter att överhettas, tar Scrambler 500 till butiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118339.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.