Hur man testar en Förbrukarbatteri

En djupurladdningsbatteri kan se ut som en vanlig motor-start batteri på utsidan, men den är utformad för att fungera i en mycket annorlunda miljö. Ett startbatteri används endast i några sekunder åt gången för att få motorn igång, därefter hålls fulladdat med generatorn att klara det för nästa användning. Däremot kan en djupurladdningsbatteri användas kontinuerligt tills det är helt urladdat, vilket så småningom skulle förstöra ett startbatteri. Djupurladdningsbatterier används i fritidsfordon och båtar som en backup för belysning och andra tillbehör när ingen elektrisk hook-up är tillgänglig, eller som drivmedel till elfordon, såsom golfbilar. Saker du behöver
Destillerat vatten (tillval) katalog Bakpulver (tillval) katalog Liten borste (tillval) katalog Batteripolen borste (tillval) katalog Rag (tillval) katalog Batteri belastning testare
Visa fler instruktioner
1

Låt batteriet svalna och ta bort locken på toppen av batteriet. Kontrollera elektrolytnivån och tillsätt destillerat vatten så att nivåer upp till märket FULL, om det behövs. Tillbaka locken.
2

Rengör batteripolerna om de är korroderade med en lösning av bakpulver och vatten. Borsta lösningen på de korroderade områdena och låt den arbeta i ett par minuter. Torka av batteriet med en ren trasa. Använd ett batteri terminal borste för allvarlig korrosion.
3

Ladda batteriet helt genom att koppla in den elektriska sladden på din husbil eller båt eller genom att koppla in batteriladdaren i din golfbil. Dra ur elsladden eller laddaren när laddningen visar att batteriet är fulladdat.
4

Belastningstest batteriet för att avgöra om batteriet har en defekt cell. Börja med att ta bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel och skjuta det åt sidan. Ta den positiva kabeln på samma sätt.
5

Anslut den svarta kabeln från ett batteri belastning testare till den negativa batteripolen, sedan koppla den röda kabeln till den positiva batterikabeln. Rock kabelklämmorna fram och tillbaka för att få en bra anslutning, om det behövs.
6

Håll lastbrytare på lasten testaren i 10 sekunder.
7

Kontrollera uppläsningen på lasten testaren. En läsning av 12,45 volt eller något högre betyder att batteriet inte har några döda celler, och ett lägre läsning kan indikera att batteriet är defekt. Släpp lastbrytare.
8

Koppla loss lasten testare från batteriet. Anslut batteriets pluspol till batteriet först, därefter minuspolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117943.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.