Hur man diagnostiserar en 7-Pin RV Plug Problem bromsspak

Även en sju-pin - ibland kallat sju-blade - bogsera paket plugg per definition har sju trådar i sin vävstol, är bara två relaterade till funktion bromsstyrning. En av dessa är den vita kabeln från kontakten till släpet marken, och den andra är blå tråd, från pluggen till de elektriskt manövrerade magneter som distribuerar bromsarna själva. Diagnostisera ett problem broms controller inom sju-poliga kontakten i sig är alltså en enkel och snabbt-projekt som genomförts. Saker du behöver
skruvmejsel
voltmeter fräsar
Wire
Wire strippor
Visa fler instruktioner
1

Använd din skruvmejsel för att ta bort fästanordningen eller fästanordningar säkrar de inre och yttre komponenterna i den sju-polig släpvagn plugg och separera de två delarna. Inspektera anslutningarna till plintarna färgkodade för att fästa den vita och blå trådar. En dålig anslutning av polerna kan bero på en lös terminal skruv eller en sliten tråd. Använd din skruvmejsel för att dra åt en lös terminal skruv. Åtgärda en sliten tråd genom att ta bort trådänden från terminalen och vrida de separata delarna i ett företag, rep-liknande fläta, sedan göra om anslutning genom att sätta den flätade tråden i anslutningen mottagaren och dra åt skruven.

2

Kalibrera en voltmeter med tillverkarens instruktioner för 12 volts system. Test motståndet över stiftet fäst vid vita ledningen från tappen själv till tråden. Om det finns kontinuitet upprepa testet på pinnen fäst den blå tråden. Om endera stift test avslöjar en brist på kontinuitet, ReWire att stift.
3

Rewire en pin anslutning genom att skära bort den redan utsatta tråd, sedan använda din tråd strippor att avlägsna den första halvan tum av isolering. Vrid nyligen exponerad tråd i en spänd, rep-liknande fläta och sätt in den cirkulära hålet i toppen av stiftet. Dra ner stiftets fästskruven tills tråden inte kan flyttas.
4 p Om den visuella kontrollen och spänning tester meter av sju-polig släpvagn kontakten inte avslöja orsaken till ett problem med bromsen controller , problemet kan vara innan kontakten i uttaget eller vävstolen av dragfordonet. Det kan också vara efter kontakten i vävstolen eller utrustning av trailern.
5 p Om den visuella kontrollen och spänning tester meter av sju-poliga släp kontakten inte avslöja orsaken till ett problem med broms controller, använd en voltmeter för att testa uttaget och vävstol av dragfordonet.
6 p Om den visuella kontrollen och voltmeter tester av sju-poliga släp kontakten och spänningen mätartestet av utloppet och vävstol av dragfordonet inte avslöja orsaken till ett problem med bromsen styrenhet, använd voltmeter att testa vävstolen eller utrustning av trailern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118220.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.