Felsökning en RV Suburban Furnace

Suburban tillverkar fysiskt små men kraftfulla ugnar för husbilar, femte hjul släp och konventionella resor släpvagnar. Ugnen i ett fritidsfordon eller RV, värmer typiskt luft genom förbränning av propangas tillförs under tryck från en on-board eller avlägsna ackumulatortank. Fastän propan bränns för att skapa värmen, innefattar ugnen många elektriska komponenter integrerad i sin funktion. En tillräcklig genomströmning av frisk förbränningsluft, är avgaser och uppvärmd luft också nödvändigt att ugnen är korrekt funktion. Alla dessa variabler skall testas i en logisk sekvens när du felsöker ett icke-fungerande Suburban ugnen i en RV. Saker du behöver
voltmeter
Suburban bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Använd din voltmeter för att kontrollera att brytaren som serverar ugnen är funktionella och påslagen.
2

Har din licensierade propan leverantören kontrollera gastrycket vid Suburban ugnen testnippeln. Om din tank är full, men trycket på bröstvårtan är låg, är en blockering i gasledningen.
3

Använd en voltmeter för att testa för låg spänning från batteriet. En idealisk läsning är mellan 11 volt och 13,5 volt. Om spänningen är låg kan fläkten inte köras med optimal hastighet, och detta kan avbryta startsekvensen.
4

Kontrollera inuti förbränningskammaren för att säkerställa brännareaggregatet är fria från föroreningar, t.ex. rust flingor som kan ha fast nedåt från utströmningsröret. Konsultera din instruktionsbok för att säkerställa tändningen elektrodavståndet är korrekt, och testa att elektroden bränning.
5

Inspektera munstyckena genom vilka frisk luft dras in i ugnen. Om de är blockerade, antingen genom atmosfärisk damm eller av föremål som har fallit mot dem medan rv var påbörjats kommer genomströmning reduceras. Detta kan resultera i en märkbar minskning i prestanda eller en automatiserad avstängning av ugnen.
6

visuellt inspektera ventilationshålen genom vilka avgaserna utvisas ur ugnen. Hinder kan leda till en märkbar minskning i prestanda eller en automatiserad avstängning av ugnen.
7

Använd din voltmeter att testa reläet tidsfördröjning. En terminal bör ha en konstant tillförsel av ström från effektbrytaren ombord, bör en terminal blir levande när termostaten initierar en efterfrågan, och den tredje terminalen ska bli levande 20 sekunder efter att termostaten terminalen gör. Terminalerna bör markeras genom prägling i reläets fallet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117344.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.