Hur man byter duschkabin i en RV

En av de största nöjena av fritids-fordon, eller RV, är ägandet använder fordonet som en helt självständig enhet, parkering eller camping bort från alla faciliteter. Av de många funktioner inbyggda i RV för att underlätta avlägsen camping, är förmågan att duscha i komfort en av de största fördelarna. Dusch bås i husvagnar är nästan universellt tillverkade av glasfiber. De kan gjutas i ett enda stycke, ha en bas - kallade pan - och en sidovägg avsnitt, eller har sidoväggar som delas upp i två eller flera sektioner. En skadad, läckande eller helt enkelt gammaldags och under-avsättas duschkabin kan förringa den avlägsna camping erfarenhet. Emellertid ersätter en med en ny enhet är en hanterbar projekt. Saker du behöver
Snickeri Toolkit Review VVS Toolkit Review Replacement duschhytter
Replacement duscharmaturer
Trim och /eller täta (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Stäng av vattentillförseln till ditt system. Koppla loss slangen stadens vatten, och ta bort brytaren till on-demand 12-volts vattenpump så att den inte kan fungera.
2

Kontakta tillverkaren litteratur levereras med din RV för att hitta platsen för den dusch renslucka. Typiskt kommer dusch åtkomstpanelen vara en rund platta i preexisting duschkabin, eller en fyrkantig platta på utsidan av en av höljets väggar omger preexisting duschkabin. Ta bort sidoplåten.
3

Koppla de redan existerande rören dusch foder, det vakuum brytaren och varma och kalla rör från kranen monteringen.
4

bort den redan existerande duschkabin, var försiktig så du inte skadar VVS och fixturer avfall och inneslutningsväggarna. Dusch stall kan hållas på plats med trim runt fronten, eller med konsoler fästa den på väggarna som kan nås via en panel under kranen eller skruvas till en av väggarna. Det kan vara en dubbelsidig självhäftande dynan mellan undersidan av dusch pan, och det kan finnas dolda fästen bakom en spegel eller hyllor. Om en eftermonterad duschdraperistång eller icke-standard hyllor är på plats, ta bort dessa poster först.
5

Använd måttband för att spela in de exakta dimensioner inneslutningsväggarna upp-och-ner , från sida till sida och front-to-back. Köp en ersättare från en RV-leverans butik eller ett hem-förbättring lager. Vanligtvis kommer det att finnas lite skillnad i vikt mellan ett hushåll duschkabin och en tillverkas för RV installation, måtten är tvingande imperativ
6

Köp en ny enhet för att installera utan användning av täta. eller flera interna trim. Dusch bås med integrerad, avtorkbar hyllor är en tillgång. Välj en färg som smälter in med resten av din RV: s inredning, särskilt möbler och inredning i samma närområdet som dusch stall.
7

Installera ny duschkabin exakt som tillverkaren, snarare än som en återföring av i vilken ordning du bort den gamla enheten. Instruktionerna kommer att diktera en installation sekvens som gör den nya duschkabin eller dess delar komponenter enklaste att manövrera. Instruktionerna kommer också göra det svårt att utelämna några viktiga VVS-anslutningar eller säkerhetsåtgärder. Var särskilt uppmärksam på de system som levererar vatten och ta bort det till spillo.
8

Trimma eller täta kanterna av glasfiber paneler vid behov. Montera ett duschdraperi eller concertina dörr enligt tillverkarens litteratur. Se till att det finns någon form av fästband eller låsfunktion så gardinen eller dörren inte kan röra sig fritt när RV är i rörelse. Låt alla tätningsmedel torka ordentligt innan du använder den nya duschkabin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118291.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.