Hur du ansluter Servicebatteri i en Sea View Motor Home av National RV

Nationella fritidsfordon, eller NRV gjorde linjen havsutsikt tills produktionen upphörde - till förmån för Sea Breeze LX marque - 2001. Dessa husvagnar var främst drivs av en Ford V-8 motorn tills 2009 års modell, och därefter med en Ford V-10. The Sea View hade ett gott rykte för byggkvalitet, tillhandahållande och pålitlighet, men NRV är nu i konkurs, så ingen fabrik support är tillgänglig för ägarna. Hus batterier, korrekt kallas tränare batterier, ger 12-volts el till nonchassis kretsar och utrustning av en husbil. De kan anslutas på två olika sätt, beroende på dina behov. Saker du behöver
4-gauge wire
Batteri Terminalanslutningarna
Säkra klämmor /Spännband
Visa mer Instruktioner
1

Anslut batterierna i serien om du behöver en ökad leverans av volt. Detta innebär att köra anslutningskabel från en batteriets positiva pol till nästa batteriets negativa pol. NRV husbilar används alltid 12-volts apparater och vävstolar ledningar, så det skulle vara en felaktig anslutning metod.
2

Anslut batterierna parallellt. Om du behöver en ökad leverans av amperetimmar. Detta innebär att köra anslutningskablarna från ett batteri pluspol till nästa batteriets pluspol, och från ena batteriets negativa pol till nästa batteriets negativa pol. Detta skulle vara den enda säkra anslutningsmetod.
3

Använd 4-gauge tråd för att ansluta batterierna, färgkodade röd för de positiva delarna och svarta för negativ. Proprietary batteriterminalstorlekar kontakter finns på de flesta bildelar butiker och måste användas i båda ändarna av varje tråd avsnitt.
4

Använd egna remmar och klämmor, tillgängliga från de flesta bildelar butiker, för att förhindra att batterierna flytta när Sea View är i rörelse.
5

Kontrollera befintlig sele för att säkerställa makten kan ledas från batterierna till Sea View tränare kretsar. På den positiva sidan av batterierna, nära till batteriets pluspol, bör det finnas en Batterifrånskiljare följt av ett fysiskt stort in-line säkring som på vissa modeller är 100 ampere. Se till att huvudbrytaren är påslagen, och säkringen är funktionell, inte blåst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118288.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.