Hur man byter Dusch i mitt RV

Möjligheten att använda ett fritidsfordon (RV) som en självständig enhet campade bort från organiserade parker och platser är mycket viktigt för vissa ägare. För alla som är avlägsen camping, är en av de viktigaste funktionerna i RV måste uppfylla för att ge en bekväm dusch. RV duschar kan vara en enda gjutning eller har en bas --- kallas pan --- som är skild från sidoväggen sektionen, och vissa sidoväggssektioner tillverkas i två eller flera stycken. Majoriteten av RV tillverkare använder glasfiber duschar som, på grund av fordonets rörelse under gång, kan spricka och fraktur. Installera en ny enhet är inte ett komplext projekt. Saker du behöver
Snickeri Toolkit Review VVS Toolkit Review Replacement dusch
Replacement duscharmaturer
Trim och /eller täta (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera att vattentillförseln till ditt VVS-system är avstängd. Staden vattenslang bör tas bort från dess utlopp. Den 12-volts vattenpump måste kopplas bort från sin strömförande ledning så att den inte känner systemet trycklöst, orsakar det att driva upp automatiskt.
2

Ta bort panelen dusch tillgång. Detta kommer typiskt att vara en rund platta på ena sidan av dusch eller en fyrkantig panel på utsidan av en inneslutning vägg in i vilken dusch är monterad. Instruktionsboken för RV bör ge panelens plats om det inte är uppenbart.
3

Nå genom panelen utrymmet och koppla den varma och kalla flöden, vakuum brytare och rören från kranen monteringen till dusch huvudet.
4

Avlägsna eventuella eftermarknaden tillbehör som har installerats i duschen, såsom speglar, hyllor eller en dusch gardinstång.
5

Ta bort de ursprungliga duschväggar. Om duschen är sektionerad, ta bort det översta bit först och arbeta ner mot pannan. Det kan finnas dekorlister runt posten som också tjänar till att hålla sidorna på plats och /eller diskreta fästanordningar dolda bakom hyllstöd eller speglar. Ibland parentes håller panelerna på skåpet, de kan nås genom panelen hålet. Iaktta stor försiktighet för att undvika skador på fodret rörledningar.
6

Lyft ut den ursprungliga dusch pan. Vissa tillverkare har dubbelsidig självhäftande kuddar nedanför pannan som håller den på RV golvet. Iaktta stor försiktighet för att undvika skador på VVS som övergångar används vatten till den grå vattentanken.
7

Notera den exakta storleken på duschvägg golv till tak, fram och tillbaka och från sida till sida så att du kan du köpa en ersättare som passar. Att få rätt storlek är alla viktiga vid fastställandet av ersättande enheten säkert på plats. Det finns lite vikt läggs till RV genom sourcing den nya duschen från ett hem förbättring lager i motsats till en specialist RV leverantör.
8

Följ instruktionerna som medföljer din nya dusch. Helt enkelt vända bort sekvensen kan göra den nya duschen och dess separata komponenter svårare att manövrera, och VVS-anslutningar och säkerhetsåtgärder kunde missas. De system som levererar rent vatten och kanalen bort avfallet är särskilt utsatta för skador om missanpassad.
9

Caulk kanter duschpaneler och panorera om det behövs och låt täta härda innan du använder din ny dusch. Rådfråga tillverkarens litteratur för att du köper en stång duschdraperi eller concertina dörr som passar, och installerar en rem eller låsfunktion att stuva gardinen eller dörren när du kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118292.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.