Hur Wire en Elsystem i en Camper

Kabeldragning ett nytt elsystem för en campare kräver installation av två separata system. Båda är 12 volt. Det finns ett chassi-system, som fungerar precis som en vanlig bil, och en buss-system, som tjänar "husets" funktioner. Det är också möjligt att koppla en 120-volts system att fungera som ett vanligt hushåll installation. Många alternativ för avsättningar och val produktnamn är tillgängliga, så stor förtänksamhet och forskning bör gå in i planeringen av projektet innan du påbörjar något arbete. Saker du behöver
Automotive elektriska verktyg | 12 volts komponenter, tråd och kontakter
12 volt säkring ombord (2 st)
Visa fler instruktioner, Skapa en detaljerad plan, då installera
1

Plan vad 12-volts coach skall tillföra. All invändig belysning är normalt drivs av tränare batteriet, som är en krets av eluttag. Det finns nästan ingen gräns för den valfria utrustningen som kan installeras. Tillverkarna gör 12-volts kylskåp, värmare utrymme (som använder elektriska luft movers även när de bränner propan), hemmabiosystem, vattenpumpar, även powered last vikar som öppnar vid en knapptryckning. Slide-outs som gör interna utrymmet mycket mer tillmötesgående allt arbete med 12-volts elmotorer.
2

Bestäm de bestämmelser som är nödvändiga för att köra 12 volt chassisystem så det är självgående. Det måste finnas en generator som alstrar ström och ett batteri som lagrar den makten. Det måste finnas en bränslepump att förse motorn med diesel eller bensin. Det måste finnas ett signalhorn, bromsljus, blinkers, sidoljus och positionsljus om husbilen är att bogseras på vägen.
3

Beräkna fysiska storlek och ampere kapacitet som krävs för 12-volts säkring styrelser som kommer att skydda varje system. Beräkna din förväntade behov topp tränare och köpa en djupurladdningsbatteri (eller bank av batterier) som kan besvara denna efterfrågan. Köp en Starter Lights Ignition (SLI) typ batteri för chassisystem.
4

Bestäm om du kommer att kräva ett batteri isolator, en växelriktare och en omvandlare. En isolator leder ström som genereras av generatorn till chassit batteriet tills det är fulladdat, sedan omdirigerar strömmen till coachen batteriet och förhindrar coachen systemet tömmer chassit batteriet när motorn är avstängd. En inverter ger 120-volts ström från 12 volt, så du kan använda hushållsapparater som kaffebryggare och hårtork. A-omvandlare gör det motsatta när husbilen är ansluten till en landström hook-up, och en omvandlare laddare också automatiskt laddar tränare batteriet.
5

Bestäm om du vill ha en 120-volts system , en ombord generator, en fiberkabel paket eller en solenergi array för att hålla batterierna laddade medan campade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118265.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.