Hur du ändrar olja på en 600 Grizzly

Yamaha Grizzly 600 s motorolja bör bytas ut var sjätte månad efter den första inkörningsperiod. Under den inledande inkörningsperiod (första månaden av användning), bör den ändras vid en månads mellanrum. Byta olja i din Grizzly 600 är enklare än att byta olja i en bil, men proceduren rekommenderas endast för erfarna hem mekaniker. Den typ av motorolja som rekommenderas av Yamaha varierar. Saker du behöver
Handskar
stjärnskruvmejsel
Oljetråg
Hylsnyckel
Byte oljefilter
Ny motorolja
Byte filter o-ring drain
Replacement plug packning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Grizzly på plan mark. Samla de verktyg som behövs för att byta olja.
2

Ta bort de tre skruvarna från den vänstra sidan motorhuven. Dra ut locket. Starta motorn och låt den gå i ungefär fem minuter (för att värma upp), sedan stänga av den. Placera din spilloljekärl under Grizzly.
3

Twist bort oljepåfyllningslocket (det är också oljestickan) och ställ den åt sidan på en säker plats. Avlägsna avtappningspluggen med en hylsnyckel, den ligger på undersidan av Grizzly. Låt oljan rinna i pannan i ca 10 minuter.
4

Ta bort de tre skruvarna som fäster motorn oljefilterlocket (från sidan du bort motorkåpan från). Dra oljefiltret rakt av.
5

Ta bort oljefiltret o-ringen (finns på undersidan av oljefilterlocket) och avtappningspluggen packningen. De kan inte återanvändas.
6

in den nya oljefiltret på plats. Sätt i oljefiltret o-ringen i oljan filterkåpan. Åter fästa oljefiltret täcka, dra åt skruvarna till 7,2-foot-pounds av vridmoment
7

Montera den nya packningen avtappningspluggen till motorns avtappningsplugg.. Sätt tillbaka och dra åt motorns oljeavtappningsplugg till 17-foot-pounds av vridmoment.
8

Lägg ersättning olja genom påfyllningshålet, med hjälp av en tratt. Grizzly 600 s kapacitet är 2,1 liter. Byt motorns oljepåfyllningslocket och dra åt väl
9

Starta motorn,.. Låt den gå i några minuter medan du kolla undertill för oljeläckage


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117593.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.