Hur Wire en lastbil Camper

De flesta pickup lastbilar är fabriksmonterad med en sju-stifts skumt som en del av deras bogsera paket, och lastbil campare brukar använda dessa missöden för att driva sin interna ledningar. Truck campare är tillverkade med en sju-stifts anslutning på en sladd som fungerar ungefär som en vanlig fritidsfordon shore nätsladd, förutom detta system ger 12-volts ström till husbil skalet. Sladden kan hittas i närheten eller vid basen av den bakre delen av husbil skal, helt enkelt koppla in den i dragkroken att köra lampor, uttag och apparater. Om ingen sladd är närvarande, måste man eftermonteras. Saker du behöver
Elektrisk Toolkit Review Seven-ledare sladd
Seven-stifts dragkrok kontakt
Shrink-wrap isolering kit (tillval) katalog Gummigenomföring (tillval) katalog plast zip ties
Visa Fler Instruktioner
en

Leta reda på 12-volts säkringspanel eller inlägget ombord som skyddar kretsarna hos trucken husbil skalet. Det finns två sidor att smälta brädor och paneler brytare, den "nedströms" sida efter säkringar eller brytare och "uppströms" sida innan dem. Identifiera de uppströms anslutningar, som vanligtvis mässing terminaler med horisontella hål genom sina toppar för att få tråd och vertikala skruvar genom sina toppar som låser dessa kablar på plats.
2

Bestäm längden ditt anslutningssladden måste vara löpa från gruppcentralen eller brytare styrelsen att bogsera paket av lastbilen. Längden skall vara tillräckligt att sladden är aldrig så spänd tråden eller anslutningar är stressad, men inte så länge att sladden skapar en snubbelrisk eller kan kontakta vägen eller varma eller rörliga delar. Köp tillräcklig sju-ledare bogsera paket kabel och en sju-polig kontakt från en bildelar leverantör eller lastbilen utrustning gången i ett hem förbättring lager.
3

Wire sladden till uppströmssidan av säkringen styrelsen eller brytare panel. Om din lastbil husbil skal har integrerade väg belysning är det viktigt att alla anslutningar görs, om du bara behöver driva de interna kretsarna i husbil skalet endast den 12-volts varm tråd och jordanslutningen behöver göras och de andra trådarna kan sägas upp och isoleras med en shrink-wrap isolering kit
4

Gör anslutningarna enligt följande: vit till plint nr 1, blå kabel till plint nr 2, brun kabel till plint 3. , röd och /eller svart till plint nr 4, gul till plint nr 5, grön kabel till plint nr 6, lila ledningen till plint nr 7. Kontrollera med husbil skalet tillverkarens instruktioner för att bekräfta detta branschstandard är korrekt. Skala en centimeter av isoleringen från varje tråd, passerar de blottlagda koppartrådarna genom hålet i toppen av terminalen, sedan skruvar du åt skruven tills kabeln sitter ordentligt på plats.
5

Route sladden genom det inre av husbil skalet till den redan existerande hål nära lastbilens släp paket, och sedan routa sladden ut genom hålet. Montera en gummigenomföring i hålet för att skydda sladden från nötning om man inte är närvarande. Fäst sladden längs dess inre vägen med plast zip band för att förhindra den från att skapa en snubbelrisk.
6

Montera sju stift till slutet av sladden. Gör följande anslutningar: vit botten till plint nr 1, blå elektrisk broms till plint nr 2, brun svans /springa /registreringsskylt lampor till plint nr 3, röd och /eller svart batteri charge/12 -volt till plint nr 4, gul vänstersväng /bromsljus till plint nr 5, grön högersväng /bromsljus till plint nr 6, lila extra /backljus till plint nr 7 (i centrum). Skala en centimeter av isoleringen från varje tråd, passerar de blottlagda koppartrådarna genom hålet i toppen av den lämpliga terminalen, sedan skruvar du åt skruven tills kabeln sitter ordentligt på plats.
7

Montera den nya sju-stiftskontakt i lastbilens sju-stifts dragkrok och testa funktionen av dina kretsar genom att slå på lampor och apparater.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118361.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.