Konvertera en buss i en Toy Hauler

Toy dumprar har blivit på modet under det senaste decenniet. De är utilitaristisk, kul att äga och de gör transportera ATV och motorcyklar på ett kick. Tyvärr, leksak dumprar är dyra. Varför inte göra din egen? Använda en äldre skolbuss, kan du bygga din egen leksak dumprar. Följ några riktningar och under loppet av ett par dagar, kan du ha en unik leksak dumprar. Saker du behöver
Skolbussar, front-motor bak-drive
Handskar
Skyddsglasögon
Skruvmejselsats
Maskeringstejp
Märkpenna
båda gaffelnycklarna
Hylsnyckelsats
Tänger
Hammers
brytjärnet
Måttband
Metall-skärverktyg
Grinder
svetsare och mask
37 meter stålrör, 2-tums med 2-tums
liten roll-up garage dörr, 7-fot med 7-fots
Drill och låda (50 +) 1/2-tums plåtskruvar med breda huvuden
3 burkar av spray- måla Sida 2 Lastbryggor, 10-fot
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur bussen batteriet efter parkering den på en säker och jämn yta. Om bensintanken är längst bak i bussen, ta bort den för säkerheten under uppbyggnaden.
2

Ta bort de bakre sätena i bussen med hylsnycklar och öppna nycklar. Ta bort de sista fem rader av säten för arbetsyta. Addera 3

Unbolt och ta bort den bakre nöddörren. Ta bort alla kablar från nödutgångsdörren inklusive summern.
4

bort gummipackningen på det bakre glaset med en skruvmejsel. Sätt in skruvmejseln i den yttre kanten av gummipackningen och bänd försiktigt packningen upp och bort från glaset. Spara de goda packningar som ska användas senare, om möjligt.
5

Skruva ut alla bak-lätta komponenter med undantag av trådarna. Detta kan kräva avlägsnande av paneler från insidan av bussen. Märk varje tråden när den tas bort från varje lampa, med hjälp av permanent markör. Håll trådarna, lökar, lätta höljen och linser intakta under borttagningen.
6

Hitta och mäta mittpunkten av bak i bussen. Till exempel, de flesta bussar är ca 8 meter bred så mittlinjen kommer att vara cirka 4 meter --- eller till centrum där nöddörren var. Markera mitten med märkpenna. Ta bort alla paneler som kan tas bort före styckning.
7

Mark alla delar av den bakre delen av bussen för att rymma dörren med din roll-up ståldörr mätningar som mall. Tillåt tillräckligt med utrymme inuti bussen för att hålla den rullande cylinder rullporten. Öppningen bör vara cirka 7 meter bred och 6 meter hög.
8

Skär den markerade delar av den bakre delen av bussen. Göra nedskärningar så rak som möjligt. Ta bort eventuella ojämna bitar och göra hålet så smidigt som möjligt.
9

Klipp två bitar av stålrör till en längd på 7 meter. Skär två till en längd av 6 meter.
10

Svetsa de två sektionerna av 6 fotslangen stål till de två avdelningarna i 7-fots tub stål för att bilda en rektangel för att förstärka hålet i bakre av bussen och en del av monteringskomponent för rullporten.
11

Svetsa röret stål rektangel på insidan av hålet du skär tidigare.
12 < p> Klipp två bitar av röret stål 2 meter lång. Detta bör lämna dig med en 7-fot bit.
13

Svetsa de två bitar av röret stål till toppen av rektangeln ram inne i bussen. Svetsa dessa bitar till de övre hörnen av rektangeln och, om möjligt, till de övre sidorna av bussen. Svetsa 7-fots rörstycket stål till ändarna av den två-fotslangen stål. Detta avsnitt kommer att vara fästpunkt för roll-up ståldörr.
14

Svetsa roll-up ståldörr till (nyligen gjort) interiör stål rektangel. De trisshållarna borde ha monteringsplattor på botten. Svetsa eller skruva dessa plattor till golvet i bussen, beroende på vad du föredrar. Se till att luckan helt täcker hålet och är så nära att spola med utsidan som möjligt för att undvika skakningar.
15

Mät och markera mittpunkten mellan skjutdörren och den yttre sidan av bussen på varje sida för att hitta en ny plats för bakljusen. Mät 5 meter ovanför den bakre stötfångaren och varumärke. Använda de lätta husen som mallar, rita en ny plats för lamporna på sidorna av rullporten. Detta kan kräva att du vill att belysningen vertikalt för att passa. Om så är fallet, se till att omvänd lamporna är på den lägsta punkten av huset.
16

Skär husets hål och montera bostäder plattorna. Återanslut kablarna som märks och sätt tillbaka lökarna och lampglas.
17

Avsluta öppningen genom att skära packningar --- formellt används i glaset --- på sidorna och överdelen. Använd plåtskruvar för att hålla packningar på plats. Slipa bort vassa änden av skruvarna.
18

Klipp och svetsa i överbliven plåt för att fylla luckorna efter behov.
19

Måla alla bar metall med spray- måla och sätt tillbaka tanken, om den togs bort. Återanslut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118702.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.