Hur man stabiliserar ett Travel Trailer

En resa släpvagn är en icke-drivna fordon som används för camping eller för tillfälliga stallar som dras bakom en bil eller pickup. De flesta resor släpvagnar är fristående, inklusive ett komplett badrum, kök, matplats och ett sovrum eller sovalkov. Liksom din bogsera fordon, resor släpvagnar har en fjädrad att suga upp vägbulor. Men medan den är parkerad din släpvagn kommer att studsa och flytta runt på sina fjädrar varje gång du kliver in i det eller gå runt inuti. Av denna anledning är det viktigt att stabilisera din resa släpvagn för att förhindra oönskad rörelse. Saker du behöver
(4) stoppklossar
(4) Stabilisator uttag
Pencil
13/16-inch borr
Electric drill
Skiftnyckel
vattenpass
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen för din släpvagn innan frånkoppling det från din bogsera fordon för att hålla den från att rulla. Placera två klossar på framsidan och baksidan av varje däck på varje sida av släpvagnen. Var medveten om att stoppklossar är det enda som kommer att hålla din trailer från att röra sig fram och tillbaka.
2

Installera stabilisatorer på vart och ett av de fyra hörnen av din släpvagn, om det inte är så utrustad. Använd stabilisatorn monteringsplattan som mall och håll den mot önskad plats på vagnens ram från undersidan av fordonet. Markera genom stabilisatorn monteringshålen på ramen med en blyertspenna. Ställ stabilisator åt sidan.
3

Borra även ramen på blyertsmarkeringarna med 13/64-inch borrkrona fäst till en elektrisk borrmaskin.
4

Håll stabilisatorn i läge och köra in fästskruvarna genom stabilisatorn monteringshål och in i de borrade hålen med en reglerbar skiftnyckel vridas i en medurs riktning. Använd veven försedd med stabilisatorer och se till att de är helt indragna innan du flyttar vagnen. Upprepa dessa steg för de andra tre stabilisatorer.
5

Använd stabilisatorerna att eliminera upp och ner rörelse av trailern medan parkerade. Nivå släpet framifrån och bakåt med hjälp av släpets tungan jack. Kontrollera vagnens inbyggda vattenpass och veva jack i medurs riktning för att höja fronten på släpet och moturs för att sänka den främre delen av vagnen.
6

Sänk stabilisatorerna i underkant av trailern genom att placera veven på stabilisatorn sänker muttern och vev i en moturs riktning tills släpet är nivån från sida till sida. Kontrollera vagnens inbyggda vattenpass så att du inte veva för långt. Sänk stödbenen på den höga sidan av trailern på samma sätt tills basen av varje stabilisator vidrör marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117566.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.