Hur Wire ett Travel Trailer för Electric

Resa trailers vanligen har tre uppsättningar av ledningar installeras. Det är de 12-volts kretsar som kör mekaniska och utomhusbelysning funktioner på släpvagnen, som kontrolleras av dragkrok sele och dragfordonet. Det finns de inre 12-volts kretsar för belysning och uttag som drivs av en djupurladdningsbatteri. Och slutligen finns det invändiga 120-volts kretsar för apparater och butiker drivs med en landanslutning till ett rutnät. Ledningar en resa släpvagn kräver vanligen installation av åtminstone de mekaniska och utomhusbelysning kretsar och 12-volts inre kretsar, och oftast den 120-volts kretsar också. Saker du behöver
Elektrisk Toolkit Review Wiring
Connectors
fyrstifts dragkrok
Seven-pin punktslyft Extra
Belysning
Outlets
Gruppsäkring
Circuit brytare board
Converter laddare (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Installera selen som förbinder de olika ytterbelysningen, elbromsarna (om sådana finns) och 12 - volt laddning till ombord batterier. Kör kablarna till båda bakljus, både stop /blinker lampor, alla varselljus, taggen lampa visas inte den elektriska bromsar, ombord djupa cykel och break-away batterier och en mark till ett chassi skena.
2

Observera den konventionella färg-kodning och American Wire Gauge, eller AWG, dimensionering av yttre ljus trådarna. Kodningen är vita till jord, 10-gauge, blå till elektriska bromsar, 12-gauge, brun till bakljus /varselljus /registreringsskylt illuminator, 14-gauge, svart eller svart /röd till batteriet charge/12 volt, 10 -mätare, gul till vänstersväng /bromsljus, 14-gauge,. grönt till högersväng /bromsljus, 14-gauge och lila att säkerhetskopiera ljus, 14-gauge
3

Plan sedan installera 12-volts inre kretsar för belysning och uttag. Kör en åtta-gauge röda eller svarta kabeln från den positiva polen på djupurladdningsbatteri till en säkring ombord, sedan individuellt säkring leveranser till strömbrytare och lampor, uttag och fasta apparater. Rätt säkring storlekar kan finnas i bruksanvisningen eller om informationskampanjer klistermärken knutna till varje apparat. Använd vitt färgkodade tråd för alla körningar till jord. Förvara planen med alla andra dokument som är relevanta för släpet.
4

bestämma nivån av bestämmelsen krävs av en 120-volts installation, rita sedan en plan markerar den exakta placeringen av alla kablar som ska installeras . Använd en sex-mätare eller tunga rep ärm i UV-och frost-beständig isolation som en landanslutning, och ansluta den direkt till en ombord hushåll brytare ombord.
5

Run separata kretsar för belysning, till uttag i vardagsrummet i trailern, till Circuit jordfelsbrytare uttag i badrum och kök samt tung-demand apparater såsom spisar och luftkonditionering. Installera en konverterare för att ladda det 12-volts djupurladdningsbatteri när stranden nätkabeln är ansluten till ett rutnät. Förvara planen med alla andra dokument som är relevanta för släpet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118402.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.