Hur man byter kablar på en Pop-Up Camper

En pop-up husbil lyfts från sin låga profil, bogsering konfiguration till dess utplacerade konfiguration genom att tillämpa ett system med återvinningsbara kablar. Kablarna är dragna runt trissor och manövreras av en igångdragningen eller vinscha mekanism, som i sin tur hjälp av fjädrar. Vevar drivs manuellt och vinschar är mekaniskt driven, från antingen bogsering tunga eller en plats på basen rutan. Den styva botten av en pop-up husbil, kallas dess bas-box, förblir på plats, och den hopfällbara toppen höjs. Vissa tillverkare skapar hissen genom att fästa kablarna direkt till den övre delen, men mer vanligt system används som orsakar kablarna för att förlänga benen teleskopiska stöd. Kablar kan knäppa, och måste då bytas. Saker du behöver
Automotive uttag (tillval) katalog Pole /klämenheterna (tillval) katalog Automotive toolkit
Visa fler instruktioner
1

Höj pop -sommarlägret toppen. Om detta inte är möjligt på grund av den trasiga kabeln, använd bil domkrafter och ha en assistent stag taket runt med stolpar och klämmor.
2

Ta bort kåporna eller paneler i varje hörn av sommarlägret och längs de horisontella kabeldragningar. Bekanta dig med layouten av mekanismerna. Remskivorna är belägna en på varje hörn, antingen omedelbart under husbil eller insidan, inom inches av golvet.
3

Använd ett icke-lösningsmedel glidmedel aerosolspray för att säkerställa att vevmekanismen och alla kablar och remskivor kan röra sig fritt. Silicone spray är bäst.
4

Inspektera påverkningsmekanismen att avgöra var felet ligger. Hörnet remskivor ligger ofta tätt mot väggen och golvet av basen-rutan, och om din husbil är så konstruerad, är det nödvändigt att remskivan tas bort. Använd rätt storlek uttaget för att ta bort muttern som håller på plats remskivan genom vilken den trasiga kabeln löper.
5

Mata den trasiga kabeln ur pop-up husbil bas låda och tillbaka till veven eller vinsch. Vissa tillverkare Dra kablarna genom slutna ledningar, andra helt enkelt köra dem genom tunnlar eller guider
6

Använd en skiftnyckel eller skruvmejsel för att lossa den trasiga skivan i båda ändar, från vev eller vinschen och från dess. infästning i benet om din husbil tillverkades med hjälp av teleskopiska stöd, eller från dess ankare i det övre hörnet av sommarlägret sträcker överdel. Typiskt, kommer kabeln att hållas på plats genom att fånga den mellan två plattor och klämma ihop plattorna med en eller flera mutter /bult /bricka /låsbricka församlingar.
7

Inspektera alla andra kablar för tecken på slitage och eventuella skador. Var särskilt noga med att se till att inga kablar gnugga på några höljen eller slutar skyddsrör.
8

Köp en ny kabel på exakt samma vikt och storlek. Aldrig mismatch kablar. Din lokala RV återförsäljare kommer att ha dessa i lager eller kunna beställa dem.
9

Installera det nya kabeln enligt tillverkarens anvisningar. Byt ut skivan och dess fästanordning, sedan kontrollera igen att kabeln är spänd. Dubbelkontrollera att hela längden av kabeln sitter korrekt i alla dess guider och i spåret i varje remskiva det passerar igenom.
10

Sätt ihop krage eller paneler.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118286.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.