Hur Dra en camper med en 2005 Dodge 1500 5.7L

för 2005 Dodge 1500 HEMI 5,7-liters är en full-size pickup, utformade med fetstil och aggressiv styling. Lastbilen är tillverkad med en bekväm, rymlig hytt, en kraftfull, kompetent motor och lyhörd drivlina. Dra en husbil bakom lastbilen kan göras på två sätt: antingen med en vanlig stötfångare hitch eller en säng-monterad "vändskiva" Hitch - ungefär som en 18-Wheelers artikulation skumt. I endera konfigurationen, bör ett antal faktorer beaktas. Saker du behöver
Dragkrok med kula eller:
femte hjul hitch
Elkontakt
Säkerhetskedjor
Visa fler instruktioner
1

Förstå din högsta tillåtna bil-plus-släpvagnsvikt. Den maximala din laddade Dodge 1500 och en släpvagn får väga kallas Gross Combination Vikt Rating. Trailern viktberäkningen måste ta hänsyn till vad din bil egentligen väger, kallas dess Gross Vehicle Weight. Enkelt uttryckt, när totalvikt ökas, är vikten av trailern som kan bogseras minskas proportionellt.
2

Kontrollera att lastbilens mekaniska bogsera paket tändstickor som i husbil. Den dragkula en konventionell stötfångare skumt måste matcha både tungan höjd och boll dimensioner mottagaren av sommarlägret. Utbytbara tunga höjd adaptrar och bogsera bollar finns på de flesta bildelar och byggvaruhus. Sidorna av pickup sängen får inte störa full rörlighet som krävs av ett femte hjul fäste.
3

Kontrollera att lastbilens elektriska bogsera paket matchar i husbil. Branschen passar både fyra-pin-kontakter, som driver svans och stoppa /vända indikatorer endast, och sju-stifts kontakter som också förvaltar backljus, elektriska bromsar trailer och en batteriladdning anläggning. Lastbilens sju-stifts skumt kan utrustas med en adapter som tar emot en fyra-polig släp-anslutning, men ingen sådan adapter säljs för motsatt konfiguration.
4

Bekanta dig med de säkerhetsföreskrifter kedjan som styr varje stat kommer du bli bogsering igenom. Oavsett lagstiftning, är det vettigt att passa säkerhetskedjorna. De bör vara permanent fäst vid sommarlägret tungan, helst av en certifierad svetsare, och tillfälligt ansluten till din Dodge 1500 till speciella öglorna på chassit, inte bara slinga över dragkroken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118304.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.