Hur man kör en termostat Wire i väggen i en RV

Alla inventarier och rördelar i ett fritidsfordon (RV) är installerade efter väggpaneler har införts. Det är vanligtvis omöjligt att avlägsna väggpaneler utan att helt demontera område av RV där du arbetar. Utmaningar kommer typiskt att inkludera duschkabin, skåp, garderober, bifogade möbler och tung pentryt utrustning som kan skapa värme när den används. När du kör termostat tråd från placeringen av termostaten på värmaren den aktivering, är det bäst att störa så lite av tillverkarens ursprungliga utrustningen som möjligt. Saker du behöver
Grundläggande snickeri Toolkit Review borrmaskin och bits
plastbanden zip
Visa fler instruktioner
1

Utforska alla alternativ för att förstöra väggarna av din RV. Ytterväggar ovanliga ihåliga, eftersom de är fyllda med värmeisolering. Många RV tillverkare använder prefabricerade väggpaneler konstruerade av interiören panel, isolering och yttre material alla sammanbundna med högt tryck lim. Du kan inte separera dem att köra nya kablar inne i väggen utan att göra en hel del skada.
2

Välj en rutt som kommer att innebära den minsta mängden dekonstruktion arbete. Även icke-förformat RV innerbeklädnad är inte avsedd att tas bort och ersättas. Det är oftast limmade och häftas på plats. Varje försök att ta bort den med en skruvmejsel, eller ens en egen pry verktyg, är mycket sannolikt att resultera i oavsiktlig skada. RV yttre skinn aldrig avsedda att tas bort och ersättas eftersom de utgör den väder-stram hud som skyddar din bil från elementen.
3

Dra ut lådorna och innehåll skåp mellan starta och avsluta punkter önskad körning av termostat tråd. Ibland RV tillverkare Gräv inte sladdar, men fäster dem på utsidan av väggarna i oansenliga platser, till exempel på insidan av skåp och garderober, inuti kylskåpet bostäder, eller enligt soffor eller i last vikar. Om så är fallet, använd ledningarna och routing hål som redan är installerade.
4

Fäst änden på den nya tråden till slutet av den gamla tråden om du byter ut befintlig termostat ledningar, och Dra sedan den gamla tråden genom och ut ur dess ledning. Den nya ledningen kommer att ha ersatt den gamla tråden, och ansluta terminalerna i båda ändar kan enkelt göras genom att ersätta varje tråd en i taget enligt färgkoderna.
5

Använd ledningen av din luftkonditioneringssystem för att dirigera kablar om flödet av kyld luft är plenumet bedrivs.
6

Använd en trädgårdsslang som en flexibel och bekväm ledning. Sätt i ena änden av ett snöre som är längre än slangen i ena änden av slangen, och sedan tejpa en bifogad fil från ditt hushåll dammsugare till den andra änden. Tie termostaten tråden till den fria änden av strängen. Slå på din dammsugare, suger snöret genom trädgårdsslangen och dra tråden igenom. Använd manipulerbar styvhet trädgårdsslang för att dra den genom de besvärliga områden i fordonet som behövs, och sedan koppla ihop de två ändarna av termostaten tråd för att slutföra projektet.
7

Kontrollera om avlägsna läktlisterna mellan panelerna i dina väggar kommer att avslöja en hålighet tillräcklig för att sätt in trådarna utan att störa något annat. Om så är fallet, använd den här metoden och vara ytterst försiktiga för att inte skada den nya körningen av tråd med fästena då installera om läktlisterna.
8

Route trådar löper längs RV till utsidan. På grund av typiska RV konstruktion, är det oftast inte möjligt att dra kablar från framsidan till baksidan. Dra kablarna nedåt och köra dem längs chassit, undvika varma områden och rörliga delar, och sedan dra dem tillbaka i bilen så nära som möjligt till den önskade terminalen plats. Säkra kablarna på plats med plast zip band. Om du behöver borra hål för att passera trådarna igenom, använd gummibussningar för att skydda ledningarna och fylla hålen med expanderande skum för att förhindra förlusten av värme /kyla luft och hålla ut ohyra.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118156.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.