Hur Jumpstart ett 12-volts ATV Batteri

Precis som ett bilbatteri, kan batteriet i din ATV bli dränerad eller till och med dö helt. Ofta beror detta på att inte köra ATV under en längre tid eller oavsiktligt lämnar tändningen eller lampor brinnande. Om du upptäcker att din ATV batteriet är dött, kan du ha det igång igen på nolltid. Allt som krävs är ett par vanliga startkablar och tillgång till ett fulladdat 12-volts batteri. Saker du behöver
startkablar
ATV, bil eller lastbil med fulladdat 12-voltsbatteri
Visa fler instruktioner
1

Lyft sätet för att komma åt fack som håller din ATV batteriet och ta bort eventuella sköldar som blockerar din tillgång till batteripolerna. Om du inte kan komma åt batteripolerna, måste du ta bort batteriet och ladda det med en batteriladdare eller försök att stöta starta ATV.
2

Dra en bil, lastbil eller ATV nära ATV som har det tomma batteriet --- nära nog för startkablar för att nå mellan de två batterierna. Stäng av booster bilens motor och öppna huven (för en bil eller lastbil) eller ta bort sätet (för en ATV). Du måste ha tillgång till den andra bilens batteri också.
3

Anslut en positiv klämma på startkablar till den positiva polen på den döda ATV batteriet och anslut sedan den återstående positiva klämma till den positiva polen på booster fordonet. Anslut även den negativa klämman till den negativa terminalen på booster fordonet. Detta kommer att lämna dig med en återstående negativa klämma. Fäst denna negativa klämma till en bit av metallen på ATV.
4

Kontrollera att startkablarna sitter fast ordentligt. Om du använder en annan ATV att hoppa ATV med dött batteri, gå vidare och starta den. Men om du använder en bil eller lastbil, lämna tändningen. Eftersom ATV batteriet är mindre, kunde laddningen från en kör bil eller lastbil skada ATV batteri.
5

startförsök ATV med det urladdade batteriet. Om det inte startar omedelbart, ge det några minuter att ladda via startkablar och försök igen. Om startkablar är fästa ordentligt bör ATV börja.
6

Lossa startkablarna i omvänd ordning du hakade upp dem, ersätta sköldar som täckte batteriet och sätt tillbaka din ATV säte.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117629.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.