Hur man byter en RV Fan Converter Kylning

Mest fritidsfordon (husvagnar) är utrustade med power-omvandlare som omvandlar 120 volt växelström (AC) levereras av ett land nätsladd eller en generator till 12 volt likström (DC) . Eftersom dioder inuti omvandlaren genererar värme i sin verksamhet, de är anslutna till en lamellrörsförsedda aluminium kylfläns. När kylflänsen värmer upp, stänger en temperatursensor och en kylfläkt tänds. Om fläkten inte fungerar, kommer värmen skada omvandlaren kommer RV har inte 12-volts och coachen batterierna laddas inte, så ersätter en felaktig kylfläkt är avgörande. Saker du behöver
borrmaskin
borrkrona
Avbitare
Elektrisk Toolkit Review Mutter /bult /bricka församlingar
Hårtork
Shrink-wrap pistol (tillval)

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera strömmen till omvandlaren är frånkopplad. Ta bort sladden landström från dess utlopp. Se till generatorn inte är igång. Koppla bort 12-volts kabel till tränare batteriet.
2

Ta konverteringskapseln. De fästelement ligger antingen runt fälgen eller drivs från botten eller toppen av fallet.
3

Leta fläkten och ta bort alla andra komponenter som hindrar tillgång till den. Det finns flera dioder, en solenoid, ett kretskort som hanterar laddningen tränare batteriet och själva transformatorn alla inne konverteringskapseln. Vanligtvis finns också är ett tryckt kretskort ansluter en kondensator, en likriktare, motstånd och en zenerdiod. Extrem försiktighet måste iakttas så att de elektroniska delarna och kretskort inte är skadade.
4

Ta bort den defekta kylfläkten. Normalt är detta fixerad vid en lamellrörsförsedda aluminium kylfläns till basen av omvandlaren eller till en liten sockel och kan hållas på plats med hjälp av skruvar och muttrar /bult /bricka församlingar, men de flesta brukar den hålls på plats av fyra nitar eller fyra punktsvetsar. Demontera infästningarna om den är monterad eller använda din borrmaskin och en lämpligt dimensionerad snabbstål borr för att borra punktsvetsar eller nitar. Ta bort alla spånor från omvandlaren.
5

Lyft fläkten försiktigt ur omvandlaren och dra bort de flatstift till båda sina terminaler, om sådan finns. Använd dina avbitare för att kapa fläktens två trådar om flatstift inte är monterade. Konsultera omvandlarens litteraturen för att bestämma lämplig reservdel, lokalisera typskylten på fläkten som ger dess specifikationer eller ta den felaktiga fläkten till en elektronikmatningsspänningen lager och jämföra det med lager för att hitta en matchande enhet.
6

Installera den nya fläkten i omvänd ordning för att avlägsna den felaktiga enheten. Använd mutter /bult /bricka församlingar att ersätta borrade-ut punktsvetsar eller nitar. Använd lödningar och isoleringstejp eller krympfilm isolering om flatstift skall inte anslutningen metoden.
7

Återanslut 120-volts ström till omvandlaren. Var extremt försiktig i att testa fläkten, som levande el kommer nu att finnas i den snäva plats där du arbetar. Blås värme på lamellrörsförsedda aluminium kylfläns med en shrink-wrap pistol eller hårtork. När en tillräckligt hög temperatur uppnås, vanligtvis runt 120 grader Farhenheit kommer värmen sensorn stänger och fläkten ska börja fungera.
8

Koppla ur 120-volts strömkälla igen innan byte av omvandlarens fallet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118207.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.