Felsökning av en Yamaha Rhino

En av två utility vehicle gör att Yamaha debuterade 2004, var Rhino UTV (utility uppgift fordon) den långvarigaste. Det var den enda sida vid sida som Yamaha fortfarande erbjuds för 2011 i en 700 cc modell. Trots att tre olika tekniska utföranden sedan starten, felsökningstips fortfarande mestadels konsekvent mellan alla Rhino-modeller. För att vägleda ägare genom smärre reparationer och diagnos av problem, erbjuder företaget en felsökningsguide i alla Rhino bruksanvisningar. Saker du behöver
Blyfri bensin
tändstiftsnyckel
Compression mätare gnista
Byte pluggar
Wire-tjockleksmätare
Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
Fuel
1

Kontrollera att det finns bränsle om Rhino går dåligt eller om det inte kommer startar inte. Bränslemätaren sitter på den främre instrumentpanelen. Stäng av motorn och tanka Rhino om bränslemätaren läser tom eller nära det
2

. Alla Yamaha Rhinos tar blyfri bensin endast.
3

Kontrollera skicket av bränslet i tanken om det finns tillräckligt med bränsle nivåer. Om bränslet är gummy eller förorenat med vatten, har bränsletanken dräneras genom en mekaniker eller Yamaha-återförsäljare.
Compression
4

Gå Rhinos encylindriga, som ligger i motorn fallet under den främre huven, i syfte att ta bort tändstiftet och testa för kompression.
5

Lokalisera enda tändstiftet, som ligger i cylindern. Ta bort tändhatten och vrid kontakten bort från cylindern med en tändstiftsnyckel.
6

Infoga en kompression mätare i tändstiftshålet.
7

Användning den elektriska startmotorn. Den komprimering nivå bör läsa om 140 psi. Om komprimering nivån är långt under denna behandling, ta Rhino till en återförsäljare för att få kompression systemet kontrolleras. Om komprimering läsning är normal, gå vidare till tändsystemet kontrollen. Addera Tändning
8

Torka alla våta rester från isolatorn spets bort tändstiftet.

9

Inspektera tändstiftet s elektrod. Byt tändstift om elektroden bränns eller skadas. Den specifika typ av tändstift varierar beroende på Rhino modell och kan hittas i avsnittet "Specifikationer" i din Rhino bruksanvisning.
10

Mät gapet tändstiftet med en wire-tjockleksmätare och säkerställa att avståndet matchar gapet mätningen anges i Rhino bruksanvisning. Om tändstiftet gapet är för stort, förkorta den genom att trycka kroken-änden mot en hård yta. Om gapet är för smal, bredda den med en gnista verktyg stiftgapet.
11

Återkoppla tändhatten till den bortkopplade tändstiftet och jorda den till Rhino chassi.
12

startmotorn och observera gnistan styrka. Om det inte finns någon gnista eller om gnistan är svag, ta Rhino till en återförsäljare för inspektion. Om gnistan är stark, är tändsystemet fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118513.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.