Hur vill kolla Yamaha ATV Vin kodnummer

När du hittar VIN på en ATV, kan du använda diagram för att hjälpa dig avkoda det. VIN är monterad på en platta på ramen längst ned på ATV. Du kan behöva leta runt för att hitta det, och om din ATV har Nerf bars installerat det kan vara svårt att se hela numret. Också, blanda inte ihop motorn numret, som är monterad på motorn, för VIN. När du har hittat VIN måste du avkoda den. ATV vins är standardiserad för alla tillverkare. Instruktioner
1

Titta på de tre första siffrorna i VIN. Den första siffran representerar det land där ATV gjordes. Siffran 1 eller 4 indikerar USA, siffran 2 anger Kanada, visar bokstaven J Japan och så vidare. Den andra siffran representerar företag som gjort ATV. Den tredje siffran representerar den typ av fordon eller division för tillverkning.
2

Läs den fjärde genom åttonde siffrorna. Dessa siffror representerar attributen för ATV, såsom kroppen stil och motortyp. Den motortyp koden är annorlunda än motorn numret som är monterad på motorn. Addera 3

Titta på nionde siffran. Detta kallas den "kontrollsiffra." Denna siffra eller bokstav härleds matematiskt baserad på de första åtta siffrorna och används för att se till att VIN är verkliga och inte påhittade.
4

Läs den tionde siffran. Denna siffra representerar det år som ATV gjordes. Exempelvis A = 1980, B = 1981, Y = 2000, 1 = 2001, 9 = 2009 och A = 2010. Denna bokstav eller siffra kan upprepa (den "A", till exempel), men koderna för de övriga siffrorna i VIN låta dig veta vilket år ATV gjordes. Dessutom, i exemplet med "A", kan tillverkaren göra samma organ stil eller använda samma motor för ett par år, men om en särskild ATV har en nyare kaross och motor, sedan "A" i VIN kommer representerar 2010 och inte 1980. Observera att bokstäverna I, O, Q, U och Z inte används..
5

Titta på elfte siffran Denna siffra representerar monteringsfabrik för ATV.
6

Läs den tolfte genom sjuttonde siffror. Denna sekvens representerar en sekventiell tillverkningsnummer. Dessa siffror ökar med 1 för varje ATV som kom av monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117732.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.