Så ändrar frambromsarna på en Suzuki Eiger

Ändra främre bromsarna på din Suzuki Eiger ATV är en viktig del av att upprätthålla sin bromskraft. Jobbet handlar om att ersätta de slitna bromsbeläggen på framhjulen med en fräsch ny uppsättning. Tillåta bromsbeläggen att bära ner till plåten kan orsaka skador på rotorer och andra komponenter i bromssystemet. Byta bromsarna på denna ATV är ett ganska enkelt jobb. Erfarna hem mekaniker bör kunna göra jobbet på mindre än en timme. Saker du behöver
Hylsnyckel
Breaker bar
Ordet jack
Jack står
Allen socket
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en plan, jämn yta. Använd en hylsnyckel och en breaker bar att lossa hjulet klackarna på framhjulen. Höj framsidan av ATV med en domkraft och placera pallbockar under.
2

Ta av hjulet klackarna från framhjulen. Fatta varje däck med båda händerna och dra dem bort från framaxeln. Ställ däcken och klackarna hjulet åt sidan på en säker plats.
3

Använd hylsnyckel för att ta bort de två skruvarna som håller den främre bromsok till fästet. Lyft tjocklek av av frambromsen rotorn. Använd en Allen-uttag för att ta bort stiften bromsbelägg från bromsoket.
4

Dra bromsbelägg ur bromsoket. Separera kuddar från stoppbygeln och avlägsna metalldelar shims från baksidan av dynorna. Fäst shims på baksidan av den nya kuddar och ansluta dem till fästklammern.
5

Använd en flat skruvmejsel och trycka på bromsok kolv tillbaka inne i bromsoket. Sätt i bromsbeläggen och stoppbygel i bromsoket. Sätt tillbaka bromsbelägg stiften och dra åt dem med Allen-uttaget.
6

Placera bromsoket över bromsen rotor och anslut den till bromsok fästet. Dra åt fästbultarna med hylsnyckel. Upprepa proceduren med den andra framhjulet.
7

Montera hjulet på framaxeln. Dra åt hjulet klackarna innan du ställer bilen på marken. Avlägsna domkraften och lägre fordonet med domkraft. Använd hylsnyckel för att dra åt hjulet klackarna. Tryck den främre bromshandtaget flera gånger tills bromshandtaget känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118672.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.