Hur du justerar Atwood Surge Bromsar

Båttrailers, husbilar, hästtransporter och hyra släp har oftast en av två olika typer av bromssystem. Elektriska släpvagnsbromsar förlita sig på en regulator i dragfordonet och goda elektriska anslutningar. Surge bromsar, å andra sidan, är helt automatiskt och oberoende av dragfordonet. Atwood surge bromsar förlita sig på en hydraulisk huvudcylinder monterat på vagnen tungan. Vid retardation ett ställdon pressar bromsvätska från släpets huvudcylindern, sedan genom bromsledningar och bromsarna på varje hjul. Bromsarna måste justeras regelbundet för korrekt funktion. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
Ordet jack
Spårskruvmejsel
Trumbroms injusteringsverktyg (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Arbetet med den ena sidan av släpvagnen i taget. Blockera hjulen på den motsatta sidan av trailern kommer du att arbeta på först. Placera en domkraft under axeln på den sida du vill höja först. Höj vagnen tills hjulen är upplyfta från marken. Placera en pallbock under varje axel, sedan sänka golvet jack.
2

krypa under släpet och leta upp klippet som täcker justering hålet på baksidan av bromsen stödplatta av den bakersta hjulet . Bänd klippet med en skruvmejsel och placera den åt sidan.
3

in en trumma bearbetar bromsjustering eller en flat skruvmejsel i inspektionshålet tills den kommer i kontakt med bromsen justering malteserhjulet.
4

Vrid bakre däck och fälg i körriktning framåt med ena handen. Använd bromsen verktyget eller skruvmejsel för att vrida stjärnan hjulet i en medurs med den andra handen tills bromstrycket känns på hjulet.
5

Tillbaka stjärnan hjulet i en riktning moturs fem skåror. Vrid däcket och hjulet i en riktning framåt för att se till att den roterar fritt. Ta bromsen verktyget eller skruvmejsel och skjut tillbaka klämman igen inspektionshålet tills den snäpper på plats. Lyft hjulen med domkraft, skjut sedan jack står ut från under trailern. Sänk golvet jack och ta bort den från under vagnen.
6

Upprepa hela proceduren för att justera bromsarna på den andra sidan av släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118020.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.