Hur man bygger en RV Dinette

Oavsett omskrivningen ett befintligt pentryt i ett fritidsfordon (RV) eller bygga en helt ny anläggning, är en robust och funktionell dinette ett krav för många ägare. Till skillnad från matplats i ett vanligt hem, måste en RV dinette fästas säkert i golvet. Och begränsat utrymme dikterar att dubbel bänk sittplatser som lagerutrymme. Utforma och bygga en monter RV dinette är en komplicerad men enkel uppgift, om väl planerad. Saker du behöver för 1-tums
plywoodskiva Stomme
Skruvar
Gångjärn (4 st) katalog spärrarna (2 st) katalog bordsben (2 st) katalog Medium grit sandpapper
Trälim Review, "L"-formade konsoler (4 st) katalog Lack (tillval) katalog Paint (tillval) katalog Finishing tyg (tillval) katalog Permanent märkpenna
Cirkelsåg
slipmaskin
Snickeri toolkit
Visa fler instruktioner
1

besluta om dimensionerna av alla paneler och strukturer som utgör din dinette, med hjälp av en anteckningsblock och penna för att rita ut en översiktsplan. Först, besluta om storleken på din bordsskiva. Det bör vara så stor som möjligt för enkel användning, men inte sträcker sig in i eventuella hårdtrafikerade rutter så att avbryta fri rörelse upp och ner RV och genom pentryt. Bordsskivor är oftast runt 30-inches från golvet, cirka fyra meter i längd och två meter i bredd.
2

Bestäm dimensioner sittplatser monter. Typiska RV dinette bänk sittplatser är 30 inches hög med ett sittdjup på cirka två meter, bänkarna ska vara samma längd som din bordsskiva. Bredden över bordsskivor RV dinette från ryggstödet till sätet är tillbaka oftast strax under fyra meter. Bänken ryggstöden bör sträcka sig högre upp än sätena för att skapa integrerade ryggstöd, och endast ett ändstycke kommer att behöva per monter eftersom slutet upp mot RV väggen kan lämnas öppen. Designa bänken sittplatser så att antingen sittplatser panel eller slutet panelen är ledad och låst, då du kan använda det inre utrymmet för förvaring.
3

ihop ditt material, handel startvikt mot bestämmelse. Använd tillräcklig plywood för att bygga bordsskivan och panelerna i sätena. Använd 1-tums plywood inte spånskivor som används av de flesta RV tillverkare, eftersom spånskivor separerar i fuktiga situationer. Välj utilitaristiska eller dekorativa stolpar tillräckliga för att göra två bordsben. Se till att dina skruvar är tillräckligt långa för att ge projektet styrka, men inte så länge att de kommer att skjuta ut från den andra sidan av vad du skruva in.
4

Markera alla dina mätningar från din plan på skivor av plywood med en permanent tuschpenna, sedan använda en cirkelsåg för att kapa panelerna. Använd en penna för att notera varje panel syfte på en undanskymd plats. Avsluta alla sågade kanter genom att köra över dem med en slipmaskin försedd med en medellång-grit sandpapper.
5

Montera bänkarna med interna läkt eller "L"-formade fästen för att hålla dem samman, och tillämpa egenutvecklade trälim som du monterar varje led för extra styrka.
6

Placera monter platser precis där du kommer att vilja dem att vara permanent placerad, sedan använda din markör för att rita runt deras insidor på RV väggen de butt upp mot. Ta bås och fäst reglar i väggen, placera dem så att de följer insidan av de linjer du har ritat. Sätt bås tillbaka i position och skruva igenom dem från utsidan in i reglar, låsa båsen i stället. Använd "L"-formade konsoler vid motsatta ändar att fästa bås till golvet.
7

Skär en planka till samma längd som bredden på bordsskivan, och fäst den på väggen av dinette område precis mitt emellan bänkarna. Om detta kan göras under ett fönster, så trevlig utsikt kommer att göras tillgängliga för dem med hjälp av tabellen i framtiden. Har en assistent hålla bordsskivan på plats, dess vägg änden vilar på läkten, och - med bordsskivan nivå - mäta nivåskillnaden mellan undersidan av bordsskivan och golvet nedanför. Skär bordsbenen till den längden.
8

Fäst bordsbenen på undersidan av bordsskivan, sedan montera bordsskivan i position och skruva igenom det från början till dess läkt. Skruva och limma botten av bordsbenen till golvet.
9

Avsluta utsatta områden av plywood. Du kan vattentät bordsskivan med flera tunna lager av högblank lack, vilket gör varje torka och lätt slipa ytorna innan nästa skikt, eller bara sträcka en vattentät duk över det och häfta undersidorna för att hålla den på plats. Du kan lack eller måla bås, eller häfta eller limma tyg till dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117418.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.