Hur till Prov en laddare RV Converter

En omvandlare laddare i ett fritidsfordon (RV) drivs med 120-volts växelström när RV är hooked-up till landström, eller när ett korrekt ansluten generatorn är igång. Det primära syftet med omvandlaren laddaren är att ladda ett urladdat eller delvis urladdat coach batteri eller bank av batterier, så att en fullständig leverans av 12-volts el är redo igen. Det gör detta genom att konvertera 120-volts växelström (AC) el till 12-volts likström (DC) el. För att testa funktionen av en RV laddare Converter är ett relativt komplicerat förfarande, och testet måste utföras i ordningsföljd. Saker du behöver
voltmeter
Grundläggande elektriker verktygslåda
Visa fler instruktioner
1

Använd din voltmeter för att testa över 120 volt AC-terminaler för att avgöra om eller inte strömmen sänds till omvandlaren laddaren. Anslut RV till landanslutning eller en kör generator. Landström hot är typiskt en blå eller svart tråd, landström neutral kommer typiskt att vara en vit tråd. Värdet ska vara cirka 120 volt växelström. Om ingen ström finns, kontrollera säkringen tillägnad omvandlaren laddaren.
2

Använd din voltmeter för att testa över terminalerna tränare batteri. Coach batteri hot kommer typiskt vara en röd eller svart tråd, coach batteriets negativa är typiskt en vit tråd. Värdet ska vara ca 14 volt likström. Om ingen ström finns, ligger felet i omvandlaren laddare.
3

reda på om din konverterare laddaren har separata utgångar till bilens 12-volts system och laddaren. Gör detta med landström eller en generator inkopplad Använd din voltmeter för att testa bilens 12-volts system med en sockel eller belysningsarmatur. Om 12-volts tillbehör läser ca 14 volt och batteriladdningen terminalerna inte är omvandlaren laddare trasig. Om batteriladdningen terminalerna läser ca 14 volt men coachen batteriet inte laddas, då är batteriet sannolikt felaktigt.
4

Test överföringen relä, även kallad solenoiden, vilket gör att laddningsspänningen sändas till tränare batteriet. Det bör aktiveras så fort RV är ansluten till landström eller generator (du kommer att höra det klickar när den känner kraften komma på). Om det inte är, se till all makt har kopplats bort från omvandlaren laddaren. Ta fallet med omvandlaren laddare och spraya switch överföring relä med elektrisk kontakt renare. Testa det genom att ansluta RV igen.
5

Testa transformatorn med din voltmeter. Den bör ha ungefär 120 volt AC vid dess ingångsklämma, och närmar sig 14 volt DC på sitt utgångsuttag. Om den har 120-volts läsning men inte den 14-volts läsning, är transformatorn felaktig. Om det inte har cirka 120 volt växelström vid ingången, det är en återvändsgränd fel i systemet innan transformatorn.
6

Överväg om dioden eller dioderna kan vara defekt. Det kan finnas upp till fyra dioder. Fundera på om motståndet och /eller grindarna motståndet kan vara defekt. Testa dioder och /eller motstånd och /eller motståndet grindar är inte praktiskt möjligt för ännu en kompetent amatör elektriker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118180.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.