Hur Wire en brytare för min RV Battery

DC brytare finns i en mängd olika storlekar, stilar och kapacitet, för marin-och fordonsindustrin ändamål. Midrange brytare finns på betyg på 30, 40 och 50 ampere. Hög strömstyrka brytare finns på betyg mellan 50 ampere och 150 ampere. Effektbrytare kan inte vara fristående, och att fungera som de ska installeras inuti en brytare box. Multi-brytare lådor är bekant som den första användaren kan komma komponent på en inhemsk 120-volts tjänsten, och singel-brytare lådor tillverkas för 12 volts användning har liknande utseende och funktion. Saker du behöver
Avbitare
Wire strippor
Likströmsbrytare och box
Visa fler instruktioner
1

Kontakta tillverkaren litteratur över 12 volts coach System av din RV, och avgöra vad maximal spänning brytaren ska kunna utföra. Köp storleken brytare rekommenderas av säljaren.
2

bort jordledningen från den negativa polen på tränaren batteriet.
3

Stäng av strömmen till tråden i vilken brytaren ska införas genom att koppla den levande, eller hot - vanligtvis färgkodade röd -. kabeln från batteriets pluspol
4

Bestäm en plats längs stråket av tråd mellan batteri och 12 volts gruppcentralen där brytaren skall installeras. Platsen bör vara lättillgänglig, men ändå inte utsätta brytaren till spillts fukt eller oavsiktlig beröring.
5

Använd avbitare för att klippa tråden där brytaren ska installeras.

6

Använd tråd strippor att ta bort en centimeter av isoleringen från varje butt änden av den avklippta kabeln. Twist läktaren av tråden vid varje separat ände så att två fasta, rep-liknande flätor skapas.
7

bort de döda-frontpanel strömbrytardosan att exponera de två anslutningarna. Om brytaren är inne, ta bort den från brytaren rutan enligt tillverkarens anvisningar. In brytaren rutan
8

Sätt tråden som kommer att leverera ström till RV från den positiva polen batteriet. Det kan vara nödvändigt att ta bort en "knock-out" att passera tråden genom, om så är fallet, använd en gummiring för att skydda tråden
9

Fäst den avskalade och flätade änden av tråden från. batteriet i strömbrytardosan terminal märkt för detta ändamål, vanligtvis terminalen till vänster om brytarhus själv. Slip flätan helt i cirkulära mottagaren på toppen av terminalen, och använd din skruvmejsel för att dra åt ner skruven så att kabeln inte kan flyttas.
10

Sätt in brytaren rutan tråd som kommer att leverera ström till 12-volts säkring ombord. Det kan vara nödvändigt att ta bort en "knock-out" att passera tråden genom. Om så är fallet, använd en gummiring för att skydda kabeln.
11

Fäst den avskalade och flätade änden av kabeln till säkringen styrelsen i strömbrytardosan terminal märkt för detta ändamål, vanligtvis terminalen till höger om den brytarhus själv. Slip flätan helt i cirkulära mottagaren på toppen av terminalen, och använd din skruvmejsel för att dra åt ner skruven så att kabeln inte kan flyttas.
12

Montera brytaren i kretsen breaker låda enligt tillverkarens anvisningar. Se till att brytaren är i läge "off". Byt ut de döda-frontpanel strömbrytardosan.
13

Byt strömförande ledning på den positiva polen av tränare batteriet. Byt jordkabeln till den negativa polen på tränaren batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118252.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.