Hur man byter en Black Water Tank på en Vintage Shasta Trailer

Shasta började tillverka trailers i 1941 som bostad för USA: s styrkor. Varumärket och produktionsanläggning köptes av Coachmen Industries år 1976, som upphörde med produktionen 2004. För att skilja de tidigare enheterna från de som tillverkas under ett varumärke återinförande 2008, är den ursprungliga körningen kallas "vintage". Svart vattentankar är slängd nedanför trailers och håll avfall från toaletten tills åtkomst till en soptipp station, utbyte är en komplex och ofta tvivelaktiga jobb. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
20-tums-eller-större utsträckning bar (tillval) katalog Skruvmejsel
hammare och mejsel (tillval) katalog Replacement svart vattentank
Replacement fästelement
Visa fler instruktioner
1

Töm och spola svarta vattentanken. Om tiden tillåter, låt tanken torka ut.
2

Stäng av Shasta vattenförsörjning och koppla röret till toaletten.
3

Rådfråga bruksanvisning för specifika riktningar, ta sedan bort toaletten från fordonets insida. Toaletter hålls vanligen i golvet med två fångenskap bultar låsta i en fläns som är självt skruvas fast i golvet. Bultarna passera upp genom botten av toaletten, och sedan ha nötter trädda ner på dem. Tillgång till nötterna är ofta genom små portar i toppen av toaletten, som skyddas av clip-in paneler;. Om så är fallet, ta bort dem med hjälp av en hylsa på en 20-tums-eller-större förlängning bar

4

Bestäm om flänsen är fäst på tanken genom att träs in i tanken nedan, klistras eller helt enkelt hålls nere av skruvar i golvet. Om flänsen skruvas ned, använd en skruvmejsel för att dra åt skruvarna och lyft flänsen direkt uppåt så att dess krage kommer ut ur stupröret i toppen av tanken. Om flänsen kragen är gängad in i tanken ner röret, rotera den moturs tills den lossnar. Om flänsen kragen limmas in, är det nödvändigt att krossa flänsen och kragen med en hammare och mejsel och skaffa en ny fläns.
5

Ta bort den svarta vattentanken från under fordonet. Typiskt kommer tanken hållas på plats av en eller två metallband som skruvas fast chassi skenor, och stöds av två trä eller metall tvärbalkar som löper längden av tanken på vardera sidan, under en fläns formas i tanken. Använd en hylsa att släppa banden, och sedan tvärbalkar. Låt tanken att släppa försiktigt bort från undersidan av Shasta.
6

Skaffa en ny svart vattentank. I det fall att inga återförsäljare eller gårdar bärgning kan leverera en ersättare, skickas originalet till en tillverkare av specialanpassade tankar för användning som ett mönster.
7

Installera det nya systemet i en exakt återföring av avlägsnandet, först hängde tanken på tvärbalkarna, sedan installera säkra banden, sedan montera flänsen på plats, och slutligen bultning ner och återansluta toaletten. Använd alla nya fästen hela.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118478.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.