Hur man installerar en DC Camper Converter

Campare är oftast kapabla att långvarig användning utan en tillgänglig strömförsörjning på 120-volts el. De är utrustade med två batterier, en - som kallas chassi batteriet - att köra motorn, och den andra - som kallas coach batteri - att köra "huset" i bilen. Så att coachen systemet kan vara självgående, laddas batteriet ur generatorn när motorn är igång, och från en laddare omvandlare när husvagnen är ansluten till ett uttag eller en kör generator. En husbil laddare omvandlare omvandlar 120 volt växelström, eller AC, i 12-volts likström eller DC. Saker du behöver
Wrench
Ström Skruvar omvandlare
Skruvmejsel
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Se till sommarlägret makt sladden är inte ansluten till ett uttag eller en kör generator. Koppla jordledningen från coachen batteriet med en skiftnyckel.
2

Bestäm en plats för DC-laddare omvandlare där luftflödet kommer att skingra den värme som alstras av dess normala drift och då den kommer att skyddas från fukt. Se tillverkarens instruktioner för hur säkra omvandlaren. Typiskt är DC-omvandlare utrustad med perforerad flänsar som sträcker sig från basen, genom vilka skruvar förs och drivs in i husbilen golvet. Läs och förstå tillverkarens anvisningar om den omvandlarens elektriska
3

anslutningar. Typiskt kommer omvandlaren ha en tydligt markerad terminal till vilken en 110-volts varmtråd bifogas (skruven ofta målas svart eller blå), en tydligt markerad terminal till vilken den neutrala varma tråden är fäst (skruven ofta vitmålad ), och en tydligt markerad kontakt där jordkabeln är fäst (skruven är ofta målade i grönt).
4

Anslut tränare batteriets jordkabel. Anslut sommarlägret nätkabeln till ett lämpligt betygsatt utlopp
5

Testa DC husbil omvandlare makt genom att överbrygga DC varmt och jordterminaler med en korrekt kalibrerad voltmeter,. Bör det finnas en jämn ström läsning av något mindre än 14 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117409.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.