Hur man fixar en System Kabel Lift på en Palomino Pop-Up Camper

Palomino Camping Trailer Construction är ett Michigan företag specialiserat på tillverkning av lätta tält trailers. Vanguard, moderbolaget, banat väg för begreppet vikvägg campare, vilket kollaps som konventionella pop-up campare men har hårda väggar när det fälls. När en vinsch nära framsidan av husbil lindas, stranded kablar överföra effekten till lyft mekanismer i varje Palomino hörn. Kablarna är under betydande stress, både vid höjning och sänkning av sommarlägret överdel, och med undantag för extraordinära omständigheter är den enda del av systemet som misslyckas och behöver fixas. Saker du behöver
Hushåll Toolkit Review Silikonbaserat Socket smörjmedel
ställa
ersätter kabel
Visa fler instruktioner
1

Höj taket Palomino pop-up husbil. Om det inte är möjligt att göra detta på vanligt sätt på grund av den trasiga kabeln, använd en domkraft för att lyfta en sida i taget i små steg tills taket är helt utsträckt, sedan använda styva stavar för att stödja det. Kläm polerna ordentligt på plats.
2

isär vanten som omger den horisontella kabeln löper i varje hörn. Antingen strax ovanför golvet eller omedelbart under den, kommer en remskiva vägleda kablarna från sina horisontella skift till deras vertikala körningar under golvet. Använda en genomträngande silikon, smörja alla kablar och remskivor och vevmekanismen. Vänta 15 minuter innan du fortsätter.
3

Leta distributionen blocket. Denna enhet överför rörelse enda veven till de fyra kablarna som höjer och sänker taket, platsen nedanför Palomino campare varierar från modell till modell så kontakta din bruksanvisning, om det behövs. Följ varje kabel utåt från distributionen blocket genom systemet av remskivor och guider tills du hittar paus.
4

Använd en hylsa för att frigöra bort muttern som håller fast hörnet remskiva genom vilken den trasiga kabeln löper , sedan extrahera både bitar från GUIDE tunnlar som håller den på plats. I vardera änden en rörlig platta är fastklämd över kabeln till en fånge platta hålls på plats av en mutter /bult /bricka montering, använd ett uttag för att lossa muttern tills kabeln lossnar
5

. Ta en bit av den trasiga kabeln till ett fritidsfordon återförsäljare för att säkerställa ersättning du beställer är exakt samma storlek och vikt. Leverans tar vanligtvis inte mer än två dagar.
6

Installera den nya kabeln genom att vända på i vilken ordning du tagit bort den trasiga en. Dubbelkolla att kabelns hela längd går genom remskivorna och ledningarna ordentligt, sedan ihop hörnet vanten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117408.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.