RV Varmvattenberedare Konvertering

Omvandlingen av en varmvattenberedare har generellt inneburit ändra det från enbart med hjälp av propan gas som bränsle för att ha möjlighet att använda el också. Omvandlingen låter för propangas systemet att förbli intakt, så att vatten kan värmas med hjälp av antingen bränsle såsom dikteras av omständighet, och faktiskt båda bränslekällor kan användas samtidigt för snabbare uppvärmning av vattnet. Även elektrisk uppvärmning av vatten tenderar att vara tystare, är det inte energieffektivt, vanligtvis kostar omkring dubbelt så mycket för att värma samma volym vatten. Dock låter en elektrisk konvertering användning av makt som en del av din campingplats avgift, snarare än propan du betalat själv. Saker du behöver
Hushåll Toolkit Review Propan betygsatt tätningsband (tillval) katalog Propan line lock (tillval) katalog Strömförsörjning
Brytare
dräneringskärlet Flighter Garden slang
Varmvatten betygsatt tätningsband
Visa fler instruktioner
1

Stäng av propan försörjning med ventilen master-kontrollen vid tanken om du bestämmer dig för att inte behålla båda bränsleleveranser. Koppla propan linje från varmvattenberedaren och råga hjälp av en egenutvecklad montering och gas-rated tätningsband. Vrid gastillförseln igen och använder en egenutvecklad läcka upptäcka vätska, tillgänglig från de flesta lager hem förbättring, för att kontrollera det täckande proceduren var lyckad.
2

Kör en elleverans till platsen av varmvattenberedaren , med hjälp av en kabel mätare och terminal-end utlopp som anges av ombyggnadssats tillverkaren. Olika stora satser kräver olika specifikationer, men tråden bör vara utomhus betyg. Du bör installera en dedikerad strömbrytare i utbudet, och gängse praxis tyder detta bör vara inom eye-line av apparaten, om det är under nivån av apparaten, där vatten kan stänka det, en jordfelsbrytare (PRCD) -typ brytare ska installeras. en fristående pan under varmvattenberedaren att fånga några droppar
3

Place. Bifoga en lång trädgårdsslang till avtappningskran, öppna avtappningskranen och låt apparaten rinna av helt. Använda rätt storlek skiftnyckel, vrid montering avtappningskran motsols tills den tas bort från sin fångenskap kvinnlig passform i kroppen av varmvattenberedare.
4

Wrap tätningsband betyget för varmvatten runt gängorna på basen av eluppvärmning sonden, korrekt kallas en penna element, och för in den genom avtappningspluggen. Sätt i den medföljande omvandlare muttern på plats mellan sondens utvändig gänga och apparatens hongängan om det behövs. Använd en skiftnyckel för att dra åt den ett halvt varv förbi fingrarna.
5

Dra tillräcklig isolering från den övre delen av apparaten och fäst termostat med specifika dubbelhäftande tejp som en del av din satsen. Anslut ledningarna till penna elementet och förbindelsen selen genom att montera flatstift på plats, observera tydligt markerad färgkodning. Satsen levereras med alla terminal flatstift bifogas. Skruva ner sele låsningen tills den är tät. Ställ termostatstyrning till den temperatur du önskar, värmeinställningar är vanligtvis mellan 90 och 150 grader. Byt ut isoleringen.
6

Återinföra vattentillförseln. Kontrollera trådarna vid basen av pennan element för läckage, och om något vatten syns använda en skiftnyckel för att dra åt anslutningen i en åttondels varv steg tills läckorna stannar. Anslut den nya installationen i det nya nätaggregatet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118337.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.