Instruktioner om hur du installerar Broms Controllers

Stoppa bilen, medan körning med släpvagn, kan vara ganska en pärs om du inte har ett sätt att aktivera släpvagnens bromsar. En trailer broms controller driver släpets bromsar när bilens bromspedalen nedtryckt. Utan en broms controller är bromsarna på din bogsera fordon tvingas sluta vikten av hela riggen som lätt kan leda till överhettning av bromsarna och skapa en farlig situation. Beroende på vikten på din släpvagn, kan detta strida mot lagen i ditt tillstånd. Installera en broms controller på din bil för att ta med din rigg till ett säkert stopp. Saker du behöver
1/8-tums borr
Borrmaskin
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Håll fästet för bromsen controller på en fast monteringsyta inuti fordonet som lätt kan nås av föraren. Märk ytan med en penna genom monteringshålen på fästet. Sänk hållaren.
2

in en 1/8-tums borr i en borrmaskin och borra igenom de markerade platserna. Håll konsolen till ytan och dra åt skruvarna som medföljer broms controller i monteringshålen med en Phillips skruvmejsel.
3

Montera bromsstyrning i hållaren med de medföljande skruvarna och dra åt den med Phillips skruvmejsel. Leta bilens bromsar plug controller ledningar, oftast under instrumentbrädan på förarsidan. Anslut ledningarna kontakten från broms controller i bilens ledningar kontakten tills den snäpper på plats.
4

Hitch din släpvagn till dragfordonet. Anslut säkerhetskedjorna och plug släpets loss kontakten i uttaget på baksidan av dragfordonet tills den sitter ordentligt.
5

Justera utsignalen kontroll på framsidan av bromsen regulatorn till sin lägsta inställning. Kör riggen till ett lämpligt område, t.ex. en parkeringsplats, där du kan köra långsamt och göra flera tester stopp.
6

Kör sakta framåt och broms till stopp. Om inga släpvagnen filt, justera utgångsnivån bromsen styrenhet till en något högre inställning. Upprepa detta steg så många gånger som behövs tills önskad bromsverkan känns. Justera inte ut inställningen för hög eftersom släpets bromsar kan greppa vid normal bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117765.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.