Hur hittar Utväxling på en Jeep

Beroende på år och modell av en jeep, kan du hitta några redskap tryckta förhållanden väl synlig under fordonet på en metallplatta. Byte viss utrustning på din Jeep kan orsaka dess utväxling att förändras över tiden, vilket gör att informationen på metallplattan felaktig. Vid tidpunkten för monteringen, har varje Jeep en utväxling baserad på de använda delarna. En tillförlitlig metod för att lokalisera den aktuella utväxlingen innebär höja den bakre änden av Jeep och observera rotationer av drivaxeln. Saker du behöver
Två stora tegelstenar eller två kilar däck
Bil jack
Krita
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Wedge en stor tegel eller fordonsdäck kil framför varje framdäcket för att förhindra att din Jeep från att rulla framåt.
2

Placera transmissionen i friläge för att tillåta visning av de varv som hjulet och drivaxeln. Höj den bakre änden av jeep med en domkraft.
3

Markera ett område på däcket med en bit krita. Markera ett område på drivaxeln samt. Märket ger en referenspunkt när man räknar revolutionerna däcket och drivaxeln.
4

Leta drivaxeln av fordonet. Använd drivlänken axeln bild nedan i avsnittet Resurser för att hjälpa till att identifiera drivaxeln.
5

Vrid däcket 10 fulla varv medan du tittar på drivaxeln. Räkna antalet varv drivaxeln gjorts under de 10 däck varv. Om du förlorar räkning eller vill dubbelkolla antalet rotationer drivaxeln helt enkelt upprepa denna process.
6

Dividera antalet varv växellägen med hälften av den totala däck revolutioner. Den resulterande numret representerar din Jeep utväxling
7

Se detta exempel när du gör dina beräkningar:. Om redskap som 20 varv, och du roterat däcket 10 varv, dela hälften av antalet däck varv (fem) i 20 (antalet redskap varv) för att beräkna utväxling --- i detta fall fyra. Använd en miniräknare om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117768.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.