Min ATV avgaser Komma Red

De flesta ATV ljuddämpare är oftast kvar i sin råstål formulär eller svartmålad passar ljuddämparens utilitaristiska ändamål. Medan ljuddämparen uppgift är att lugna bruset av utströmmande avgaser, kan det varna dig också om en obalans inom luft-bränsle-förhållande som motorn behöver för att fungera. Detta är synligt uppenbart som ljuddämparen tar på en tråkig, rödaktigt sken när ATV motorn värms upp till arbetstemperatur. Orsaker till en Red
Ljuddämpare

ATV ljuddämpare är typiskt gjord av stål och som kan tolerera hög från 200 till 800 grader F. En förändring i motorns luft-till-bränsle-förhållandet kan öka avgaser temperaturer på över 900, och en stål ljuddämparen kommer att börja ta på ett rödaktigt sken.
Förstå Luft-till-bränsleförhållanden

En ATV motor bygger på luft och bränsle. i form av bensin, för att skapa en brännbar blandning som antänds i motorcylindern. Denna blandning måste ha ett visst förhållande mellan luft och bränsle för att skapa makt och samtidigt minimera förbränning värme. Förbränningsmotorer temperaturen stiger när förhållandet kastas ur balans genom tillsats av mer luft, vilket leder till varmare än normalt avgaser. Detta kallas för en mager blandning. På ett minimum, kanske ATV motor känns peppier och har bättre gasrespons på tomgång men halkar vid högre hastigheter. Om blandningen är för mager, kommer motorn överhettas och öka oddsen för kolv beslag.
Orsakerna till en Lean
skick

terrängfordon normalt byggda i en något mager tillstånd att möta allt strängare miljökrav, vilket gör att ATV att fungera relativt väl samtidigt som de producerar mindre utsläpp. Men detta tillstånd av låten är inte tillräckligt för att orsaka överhettning av avgaserna, och de flesta magra förhållanden orsakas av förändringar av ATV intag systemet. Införandet av en eftermarknad high-flow luftfilter ger mer luft att komma in i blandningen, direkt kasta luft /bränsleblandning ur balans. För att kompensera, måste förgasaren interna bränslestrålarna ersättas med större, vilket gör att mer bränsle i blandningen och återställa balansen. Utan ökning av bränsleflödet, kommer avgastemperaturen stiga.
Magra förhållanden på en omodifierad ATV

mager luft-till-bränsle-förhållanden kan också uppstå på ett ben- stock all-terrain fordon på grund av bristande underhåll. Den största faktorn i att låta extra luft i motorn är en sönderriven eller skadat luftfilter, liksom läcker intag mellan förgasaren och motorn. De flesta ATV tillverkare rekommenderar en inspektion av luftfiltret var 10 timmars kontinuerlig användning, vilket gör att ryttaren att upptäcka problem innan de uppstår. Om luftfiltret är skadad måste den bytas ut. Intag läckor kan hittas genom att spraya en liten mängd förgasare renare runt intaget flänsar med motorn igång. Om motorn tomgång plötsligt minskar, är flänsen tillåter luft i. I de flesta fall, dra åt flänsen s klämman kommer att stoppa läckan, men en fullständig inspektion och byte, om de skadas, är ett bättre val.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111687.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.