Hur man installerar Framdrev på en 2005 YZ250F

I sin fabrik utfärdat trim, var Yamahas 2005 YZ250F en kompetent, allround motocross-partisk dirt bike. Men när maskinen flyttas från casual ridning till konkurrenskraftiga racing, den all-around karaktär som fungerar bra på ett spår kan lämna en ny racer på sista plats på banan. Medan det finns många prestanda uppgraderingar tillgängliga för YZ250F, varav de flesta kräver en rejäl racing budget, en billig uppsving i extra toppfart eller acceleration kan hittas genom att ersätta drevet stock fronten. Som en extra fördel, kan drevet ändringar göras på några minuter med lite övning. Saker du behöver
Hylsnyckel
27 och 32 uttag mm
Dirt bike stand
12 mm skiftnyckel
4 mm insexnyckel
Stiff borste
delar rengöring spraya
Visa fler instruktioner
1

luta motorcykeln på triangeln stativ. Lossa bakaxeln muttern, som ligger på höger sida av bakhjulet, med hjälp av en hylsnyckel och en 27 mm hylsa.
2

Placera en dirt bike stå under motorn för att stödja den i upprätt ställning. Addera 3

Lossa kedjan-justerskruvar låsmuttrar, som ligger framför axel block på båda sidor av den bakre svingarmen, med en 12 nyckel mm halvmåne. Vrid båda chain-justeringsskruvarna medurs fyra även vänder sig för att lossa kedjan, med samma nyckel. Skjut bakhjulet framåt för att skapa mer slack i kedjan.
4

Skift motorcykeln i femte växeln, med kopplingshandtaget och shifter pedal. Lyft kedjan utanför Framdrev tänder, för hand.
5

Ta bort det främre kedjehjulet vakt från vänster sida av motorn, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Böj drevet flikarna låsbrickan bort från drevet nätet, med hjälp av en platt skruvmejsel. Skruva den främre drevet muttern, med hjälp av en hylsnyckel och en 32 mm hylsa. Dra låsbrickan och Framdrev utanför överföringen mellanaxel, för hand.
6

Rengör växellådan mellanaxel, med hjälp av en styv borste och en del rengöringsspray, för att avlägsna smuts och olja uppbyggd från axelns splines.
7

Skjut nya framdrev på transmissionen mellanaxel, följt av en ny låsbricka. Skruva Framdrev muttern på plats och dra den till 32 foot-pounds, med en momentnyckel och en 32 mm hylsa. Böj flikarna låsbricka upp och mot drevet muttern, med hjälp av en platt skruvmejsel. Sätt tillbaka det främre kedjehjulet vakt på motorn, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.
8

Vrid båda kedjespännarna motsols fyra jämna varv, med en 12 nyckel mm halvmåne, för att spänna kedjan. Kontrollera att kilurholkningen in i toppen av båda axle blocken är i linje med motsvarande hack skurna i svingarmen för att säkerställa att bakhjulet är i linje. Justera lösaste sidan av bakhjulet med bult kedjespännaren, tills bakhjulet är i linje.
9

ner motorcykeln från dirtbike stå och luta den mot sin triangel monter. Dra åt bakaxeln muttern till 70 foot-pounds, med en momentnyckel och en 27 mm hylsa.
10

Ställ motorcykeln transmission i "Neutral", med kopplingshandtaget och shifter pedal. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111451.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.