Min 2001 CR 250 är läckande gas från förgasaren

En bränsleläckage kan bli en farlig problem om den inte behandlas omedelbart, kan leda till antändning av läckande bränsle medan du rider din 2001 Honda CR 250R. Även om det är lätt att se att din CR 250R s förgasaren läcker, identifiera den exakta orsaken kräver en del detektivarbete. Som en tumregel, börja med de enklaste och mest uppenbara problem att göra det mesta av din tid. Du måste vara väl förtrogen med motorcykelns bränsle och intag för att effektivt felsöka bränsleläckage. Saker du behöver
Flat skruvmejslar
10 och 12 mm uttag
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Gas kan
flottörkammare packning
Float plug kammaren drain O-ring
Liten linjal eller skjutmått
Metal punch
ventilnål
Förgasare rengöringsspray
Air kompressor
Ventilsäte O-ring
Visa fler instruktioner
1

Vrid ventilen bränsletanken till läget On för att tillåta bränsle att strömma till förgasaren. Torka förgasaren torr med en handduk, och titta för bränsleläckage att visas. Om bränslet börjar läcka från förgasaren bränsle slangnippel, dra åt klämman bränsleslangen med en skruvmejsel tills stoppen bränsleläckage. Om bränslet börjar läcka från förgasaren overflow slang eller flottörhuset på undersidan av förgasaren, måste förgasaren avlägsnas för inspektion.
2

Vrid ventilen bränsletanken till läget. Ta bort sadeln från dina CR 250R och lossa bultarna luftskåpet, på båda sätesskenor, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa klämmorna som fäster förgasaren till luftlådan kanalen och motorns insugningsrör, med hjälp av en platt skruvmejsel. Lossa klämman bränsleslangen, ta sedan bort slangen från förgasaren. Dra förgasaren bort av motorn och ta ur gasreglaget locket och gasvajern från toppen av förgasaren, med en stjärnskruvmejsel.
3

Skruva bort avtappningspluggen från botten av flottören kammare, med hjälp av en 14 mm box-end skiftnyckel. Dränera förgasaren i en bensindunk. Inspektera avtappningspluggen O-ring för Revor. Ta bort float skål, med en stjärnskruvmejsel, så kolla packningen float skål för revor eller sprickor som kan tillåta bränsle att läcka förbi flottörhuset. Byt ut packningen eller avtappningspluggen O-ringen, om den är skadad på något sätt.
4

Vänd förgasaren över och mäta flottörhöjd, avståndet mellan förgasaren flyta och flottörhuset anliggningsytan på botten av förgasaren, med en liten linjal eller tjocklek. Helst ska flyta höjden ställas in på 15 mm med fliken i mitten av flottören vilar lätt på ventilnålen, beläget i centrum av förgasaren. Om float höjd är mindre än 15 mm, kommer förgasaren att ge mer bränsle i flottörhuset och eventuellt orsaka för mycket. Böj fliken nedåt, mot ventilnål, med spetsen på en liten platt skruvmejsel för att öka flottörhöjd till 15 mm, om det behövs.
5

Ta bort sprinten float gångjärn från flottör inlägg, med användning av en liten metall punch. Dra ventilnål ur sitt säte och inspektera sin spets. Helst bör ventilen nålspetsen visas jämnt pekade. Byt ventilnålen, om dess spets är avrundad eller böjas. Skruva av ventilsätet, med användning av en 12 mm hylsa. Inspektera stolens bränslemunstycket för träskor som kan hindra ventilen nålen från sittplatser. Rensa bort träskor, med hjälp av en förgasare rengöring spray och tryckluft. Kontrollera ventilsätet O-ring för Revor som kan tillåta bränsle att läcka förbi ventilsätet. Byt ut O-ringen, om den är skadad på något sätt.
6

tillbaka ventilsätet, nålventil, float och flottörhuset. Skruva float plug kammaren drain på plats. Sätt tillbaka förgasaren på motorn, sedan tillbaka gasvajern och gasreglage luckan. Skjut kanalluften rutan på förgasaren inlopp, dra sedan åt förgasaren klämmor. Dra åt bultarna luftlåda och installera sätet.
7

Anslut bränsleslangen och dra åt slangklämman. Vrid ventilen bränsletanken till läge och titta på förgasaren för bränsleläckage. Dubbelgranska förgasaren, om ett bränsleläckage visas. Vrid bränslekranen till läget, om en läcka inte bildar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111688.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.