Så här testar du CDI tändning av en motorcykel

Kondensatoravledarström tändsystem är oftast en tillförlitlig metod för att generera hög energi gnistor för motorcykel motorer. Vanliga konfigurationer av dessa system använder pulsgeneratorer och sofistikerade moduler tändning, snarare än cam-manövrerade brytare-poäng. Problem i systemen visas ibland med en uttalad brist på motorstyrka, eller misständningar. En dynamisk provning av den sekundära tändspänning av systemet kan avslöja en brist eller eliminera tändsystemet som orsak till dåliga resultat. Saker du behöver
Ett nytt tändstift
Visa fler instruktioner
1 Ignition misständningar kan skada motorns inre delar.

Koppla en sekundär tändkabel eller tändkabeln från motorn. Sätt i ett nytt tändstift av den typ som rekommenderas för din cykel till den bortkopplade tändkabeln. Placera kabeln och kontakten så att metallen basen av kontakterna tändstiftets en bra jordning yta, t.ex. motorblocket.
2

Säkra tändstiftet på plats med tejp, om det behövs. Undvik att röra din syn på tändstiftets elektroder eller angränsande delar motorcykel med bandet. Placera väljaren växel i "Neutral".
3 En robust gnista med en snabb rytm bekräftar god systemfunktion.

Vrid tändningslåset och motorn stannar byta till "Kör" positioner. Övervaka tändstiftets elektroder medan motorn dras runt. Genomför tillverkaren rekommenderade tester på systemkomponenter om ingen gnista uppstår eller om gnistan är svag eller visar en oregelbunden kadens.
4 Korrekt tändsystem prestanda är viktigt för säker drift.

Slå av tändningen och återupprätta anslutningen tändkabeln på motorn. Undersök andra motorsystem eller komponenter om gnistan som produceras i testet var tillfredsställande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111628.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.