Hur man byter en kedja & Sprocket

Motorcyklar som drivs av en kedja kräver lite underhåll. När motorcykeln överför sin makt genom växellådan, skickar det denna makt till den främre drevet som drar kedjan och slutligen överför kraften till bakhjulet på bakdrev. Över tiden, både kedja och drev slits ner på grund av de krafter som ställs på dem, så du kommer att behöva ersätta dem. Detta är en gemensam uppgift som du bör göra varje 15-20.000 miles, även om du inte har så mycket erfarenhet som mekaniker. Saker du behöver
Ny kedja
Needle-nosed tång
Ratchet set
skruvmejsel
Hammer
Framdrev
Bakdrev
Visa fler instruktioner

1

Ställ cykeln upp på sin service stativ eller en separat monter som kommer att ge tillgång till den kedja och drev. Använd inte bara stå cykel sparka för denna reparation jobb. Placera transmissionen i friläge.
2

Ta befälhavaren länken i kedjan, som har en klämma som håller två sprintar på plats, med hjälp av ett par nål-nosed tång. Dra av konsolen under det och kedjan kommer att öppna och ramla av cykeln.
3

bort den främre kedjehjulet. Det kan finnas en skylt som täcker och skyddar Framdrev som du kommer att behöva ta bort samt att ge tillgång till den stora muttern som håller den främre drevet på plats. Ta bort muttern med en stor hylsa, sedan lagra muttern, stoppbygeln och brickan på en säker plats.
4

Skjut det nya drevet på axeln där den gamla togs bort, efter kontroll av att nya drevet matchar gamla både i tjocklek, höjd och antal tänder. Placera brickan på toppen följt av muttern och vridmoment den på plats. En metall förlängningsrör över din spärrskaft kan göra att lossa och dra åt Framdrev muttern lättare.
5

Dra ut muttern lastappen med dina tång, lossa och ta bort axelmuttern på samma sida som drevet att ta bort bakhjulet. Skjut axeln bulten genom hjulet och ut på andra sidan genom att trycka igenom det med en skruvmejsel och hammare. När axelbulten avlägsnas, bör bakhjulet falla ur svingarmen och på marken. Var noga med att samla in några distanser som håller hjulet på plats för att återinstalleras med hjulet och nya drev.
6

Lossa och ta bort skruvarna som håller bakdrevet till hjulet med hjälp av en lämplig storlek uttaget, placera sedan den nya drevet på samma plats som den gamla, kolla för att matcha storleken först. Du åt bultar eller muttrar som håller den på plats och montera tillbaka hjulet i den bakre svingarmen i motsatt ordning som demontering. Var noga med att sätta några distanser eller andra delar borttagna tillbaka i samma ordning och position som de togs bort.
7

Mata den nya kedjan över de främre och bakre dreven och ställer upp de två ändarna. Skjut de bakre Mästare Inlägg länkkonsol genom de två hålen i vardera änden av kedjan, byter ut o-ringarna och översta fästet, sedan klippa fästet kedjelåset över de skårade ändar inlägg Ögla att fästa kedjan på plats. Se till att den öppna sidan av befälhavaren länken klippet inför motsatt riktning roterande kedjan.
8

Byt några skydd eller andra objekt som togs bort under det främre kedjehjulet och testa för korrekt spänning. Justera de bakre bultarna kedjespänningen på vardera sidan av svingarmen lika att spänna kedjan vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111446.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.