Hur man använder kopplingen på en motorcykel

Så du har precis fått en ny motorcykel och du har ingen aning om hur man använder kopplingen på den? Använda kopplingen på en motorcykel är mycket viktigt, eftersom du måste använda kopplingen för att byta växel. Det är lite krångligt i början, men när du kommer ner med kopplingen, kommer det att bli lättare för dig. Saker du behöver
motorcykel
Visa fler instruktioner
1

Håll kopplingspedalen i. Kopplingen blir en metall spak stickning bredvid handtagen på handtaget barer. Du kommer att behöva greppa och hålla ned spaken när du startar cykeln och när du växla.
2

Skift cykeln till neutralläge. Fortfarande håller kopplingen, tå ner på växelreglaget tills du inte kan flytta något lägre. Toe växlingshandtaget upp ett steg och det kommer att sätta dig in i friläge.
3

Starta cykel. Detta kommer att vara antingen en tryckknapp start eller en kick start beroende på vilken typ av motorcykel som du har.
4

Håll kopplingspedalen igen och flytta cykeln ner en till först. Du ska känna cykeln skumpar lite som det sätter sig i växel.
5

Släpp kopplingen långsamt och ge din cykel tillräckligt med gas för att få flytta. Denna del är mycket viktigt. När cykeln startas och på första växeln, måste du släppa kopplingen precis tillräckligt snabbt. Om du släpper det för fort, då cykeln kommer skumpar fram och förmodligen dö. Om du släpper det för långsamt, kommer motorn tuffar ut och dör på dig. Det är viktigt att du ger det bara tillräckligt för att få flytta.
6

Lyssna på motorn så att du vet när man växlar. När motorn behöver flyttas, kommer du att höra RPM få mycket hög, och det kommer att börja göra en hög squeeling typ av buller, ungefär som en motorsåg.
7

Håll i kopplingen, låt av på gasen och flytta cykeln upp en gång. När cykeln skiftas, låt ut av kopplingen och ge cykeln lite gaspådrag omedelbart. När du flyttar, kommer att flytta upp från första växeln hoppa neutral och sätter dig in i andra växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106191.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.