Hur Justera drivremmen på en Electra Glide

Electra Glide är ett av de mest populära motorcyklar inom Harley-Davidson Touring-serie, vilket ger en hög grad av komfort som gör långväga turer som lätt på baksidan som de är på själen. En kolfiber och Kevlar drivrem överför kraft från Electra Glide V-twin motorn till bakhjulet, vilket kräver lite underhåll utöver regelbundna kontroller remspänning och justeringar. Korrekt remspänning, eller böjning, gör bandet lite slack för att kompensera för förändrade vägförhållanden. Harley-Davidson rekommenderar ett bälte kontroll efter motorcykelns första 1.000 miles, därefter var 5000 miles därefter. Saker du behöver
remspänningsmätare
torxmejsel ställa
Extern låsring tång
Hylsnyckel och uttag
Momentnyckel
E-clip
Visa mer Instruktioner
remspänning Kontrollera
1

Ställ motorcykeln på en tjänst står för att hålla det i upprätt position med bakhjulet upphöjdes från marken. Motorcykeln kan parkeras på sidostödet om en tjänst monter är inte tillgänglig, men bältet mätningarna kommer att vara annorlunda.
2

Öppna vänster saddlebag locket. Ta snabbkopplingen stift, som ligger längs den inre väggen av sadelväska, dra sedan sadelväska bort av motorcykeln.
3

Fyll de bakre stötdämparna till 10 psi med tryckluft om motorcykeln står parkerad på sidostödet.
4

Applicera 10 pounds av tryck uppåt på den nedre delen av drivremmen, med en remspänningsmätare placeras på bandets mittpunkt. Mät avståndet bältet böjer samtidigt upprätthålla trycket. Helst ska bältet ha 3/16 till 1/4 tum för böjning med bakhjulet lyfts från marken. Alternativt bör bandet ha 1/4 till 5/16 tum för böjning med motorcykel parkerad på sidostödet.
5

tillbaka vänster sadelväska om böjningen är inom rätt intervall.

Justera Belt
6

Ställ motorcykeln på en tjänst stativ för att hålla det i upprätt position med bakhjulet upphöjdes från marken. Motorcykeln kan parkeras på sidostödet om en tjänst monter är inte tillgänglig, men bältet mätningarna kommer att vara annorlunda.
7

Öppna de vänstra och högra sadelväska lock, ta sedan bort snabbkopplingen stift från de inre väggarna i sadelväskorna. Dra sadelväskor bort av motorcykeln.
8

Lossa klämman fästa värmeskölden till ljuddämparen, som ligger på höger sida av motorcykeln, med hjälp av en skruvmejsel. Knyt ljuddämparen till det nedre högra saddlebag stöd med ett bungee rep. Lossa klämman fästa ljuddämparen till avgasröret, sedan bort ljuddämparen montering bultar med en Torx drivrutin. Dra ljuddämparen bort från avgasröret, sedan bort bungee rep. Dra ljuddämparen bort från motorcykeln.
9

Ta bort E-klippet från höger sida av bakaxeln med hjälp av externa låsringstång. Lossa muttern från den högra sidan av axeln med hjälp av en hylsa och en hylsnyckel, dra åt den till 15 foot-pounds med en momentnyckel.
10

Vrid sexkantig huvudet på vänster sida av den bakre axeln medurs, med användning av en hylsnyckel, att lossa av drivremmen och minska böjningen som behövs. Eller vrid bakaxeln moturs för att dra åt bältet och öka avböjning.
11

Kontrollera remmen avhopp och göra justeringar om det behövs. Dra åt bakaxeln muttern till 11 foot-pounds, när böjningen är inom 3/16 till 1/4 tum med motorcykeln placeras på en tjänst stativ, eller 1/4 till 5/15 tum med motorcykel parkerad på sin sida stativ.
12

Sänk motorcykeln på sidostödet om du använder en tjänst monter. Dra åt bakaxeln mutter till 105 foot-pounds. Placera en ny E-klipp i spåret skuren i slutet av bakaxeln.
13

tillbaka ljuddämparen på avgasröret och dra åt ljuddämparen bultar till 25 foot-pounds. Dra avgasröret klämman och värmeskölden klämman.
14

Installera vänster och höger sadelväskor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111629.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.