Hur Ren Rusty Motorcykel Ekrar

Rost är en motorcykel eviga fiende, skapar fula bruna fläckar som så småningom kommer att försvaga motorcykelns stålekrar. Medan ekrarna kunde avlägsnas och åter klädd i krom eller ersättas helt, kan kostnadsmedvetna motorcyklister väljer att ta bort rost på egen hand. Ljus rostfläckar kan tas bort lätt nog, medan större rost formationer tas bort med en speciell rengöring produkt som omvandlar och neutraliserar rost. Alla de nödvändiga sakerna kan erhållas från en järnaffär till minimal kostnad. Varnas: rostborttagning din hjulets ekrar är en tidskrävande uppgift som kan ta mer än ett program. Saker du behöver
motorcykel stå
Mässingtråd borste
Air kompressor
Penetrerande olja
Fin-grit stålullskudde
Water
Rust-konvertering rengöringsmedel
Pensel
Mild tvål
Automotive slagtork
Visa fler instruktioner
1

Placera din motorcykel på ett stativ för att lyfta ett hjul från marken vid en tid. Detta gör att du kan snurra hjulet fritt medan du arbetar.
2

bort ytan rost och smuts från hjulets ekrar, med en mässingstråd borste. Använd en lätt, fram-och återgående rörelse längs hela längden av eker. Blås lossade rost och smutspartiklar bort av hjulets fälg med tryckluft.
3

Spray en generös beläggning av penetrerande olja på en fin-grit stålullskudde. Skura rostiga ekrar med stålull pad, rör sig längs längden av eker. Applicera den penetrerande olja på stålullskudde, efter behov, tills de rostiga fläckar har rensat. Detta steg är att ta bort ljus rost eller gropfrätning och kan inte påverka kraftigt rostiga ekrar.
4

Applicera ett tunt lager av en rost-konvertering rengöringsmedel på de rostiga ekrar, med hjälp av en pensel. Använd bara tillräckligt av produkten för att belägga eker utan dropp. Låt produkten in i minst 10 minuter eller enligt anvisningar från produktens ansökan instruktioner. Skölj ekrarna med vatten när rost-konvertering rengöringsmedel har satt.
5

Inspektera hjulets ekrar för kvarvarande rostfläckar. Applicera ett andra skikt av rost-konvertering rengöringsmedel, om tunga rostfläckar är fortfarande synliga på ekrarna "yta. Ta mindre rostfläckar, med en fin-grit pad stålull och penetrerande olja.
6

tvätta hela hjulet med mild tvål och vatten för att avlägsna lossade rostpartiklar längs hjulets fälg och någon penetrerande olja som kan ha kommit i kontakt med däcket. Föna hjulet med tryckluft eller en hårtork för att förhindra flamrostning längs den nyligen rengjorda ekrarna.
7

Lyft återstående hjulet från marken med din monter. Rengör hjulets ekrar, med den metod som beskrivs ovan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111271.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.