Hur man gör en enda sida Swingarm

Många sport cyklar, såsom Ducati, Buell, Honda och Yamaha, har en enda sida svingarm i bakvagnen som är konstruerad för belagda vägar och roadracing. Den enkelsidig designen gör att du kan installera en andra skivbroms och rotor på bakhjulet, eller förenkla linjerna i cykeln när man bygger en egen bobber. Typiska produktion swingarms är tillverkade av aluminium eller stål legering. Att göra en enda sida svingarm kräver sakkunskap metall tillverkning och en fullt utrustad verkstad. Saker du behöver
Swingarm Specifications eller skiva
aluminium eller stål inkvartering
digitala skjutmått
Märkning syl
Metal fräs
Metall svarv
drillborrpressen
Hög- speed metal borr
Svetsutrustning
svingarm lager
axellager
Bearing press
elektrisk slipmaskin
Fine hjul
polerskiva
Visa fler instruktioner

1

Gör en lista över material baserat på informationen i en svingarm Specifications eller dator skiva som är specifika för märke av motorcykeln. Skaffa aluminium eller stål billet som är den korrekta draghållfasthet och tjocklek.
2

organisera de enskilda bitar av valsämnets på en ren arbetsbord enligt bredd, längd och utformning såsom visas i specifikationerna. Vanligtvis har du gedigen Röruppläggningar som du skär att göra svingarmen spö och hjulaxeln mount, och platta bitar som du klipper till storlek och samlas för att göra ihåliga svingarmen.
3

Mät och markera alla bitarna med digitala skjutmått och en markering syl. Skär de enskilda delarna för att de angivna måtten på en hydraulisk eller elektrisk metall fräs.
4

Säkra längre Röruppläggningar i en metall svarv som är försedd med en lämplig fräs för aluminium eller stål. Maskin urtagen vid varje ände av tabletten för vipparm bearings.Remove det bearbetade svingarmens stången från svarven och borra centrum för de viktigaste svingarmens bulten med en borr press och hög hastighet metall borr.
5 < p> Upprepa föregående steg och tillverka axeln fästet från kortare bit Röruppläggningar. Maskin med fördjupningar i varje ände och borra centrum för bakaxeln bolt.
6

Installera svingarmen lager i urtagen vid varje ände av svingarmen stången med bäring press. Montera axellagren i varje ände av axeln fästet med pressen.
7

Montera de bitar som utgör de inre och yttre sidor och den övre och nedre delen av baksvingen med enhetliga och kontinuerliga svetsar med TIG eller bågsvetsutrustningar. Svetsa svingarmen stång vinkelrätt på framsidan av svingarmen. Svetsa axeln montera vinkelrätt på baksidan av svingarmen.
8

Grind svetsarna släta med en elektrisk slipmaskin och en fin slipskiva. Polera en aluminium svingarm med kvarn och en polering hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111521.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.