Hur får man en 300EX Back in Time

Hondas 300EX ATV - inte att förväxla med KTM: s 300EXC motorcykel - har elektronisk tändning timing som inte kräver justering. Ventilerna, dock, liksom alla förbränningsmotorer, kräver regelbundna justeringar. Det är ett kritiskt underhåll uppgift och gör det på fel sätt kan orsaka allvarliga skador, men det är inte speciellt komplicerat. Med omsorg en nybörjare mekaniker ska kunna göra det. Saker du behöver
metriska hylsor
Metric skiftnycklar
Bladmått
Visa fler instruktioner
1

Frigör batteriet som en försiktighetsåtgärd.

2

Demontera alla komponenter som behövs för att komma åt färgventilsliden täcker.
3

bort ventilen täcker på både insugs-och avgassidan av topplocket.

4

Ta bort täckplåtar för att avslöja statorn och justeringar timing samt plattan för att ge dig tillgång till vevaxeln änden.
5

Använd en hylsa för att rotera vevaxeln genom av vevaxeln bulten tills vipparmarna är så höga som de kan gå i sina resor. Denna position kallas "top dead center" eller TDC.
6

med vevaxeln i ÖD, lossa muttern inloppsventilen, vilket gör att ventilspelet justeras.

7

Skjut en .004-millimeters bladmått mellan vipparmen och ventilskaftet, sedan justerar ventilen tills du kan flytta bladmåttet och känna viss spänning. Det bör inte vara för hårt eller för löst. Dra åt ventilen muttern, fastställande avslut på plats.
8

Upprepa denna process för varje ventil innan du byter ventilkåpor och hopsättning eventuella komponenter som du tog bort för åtkomst.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111425.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.