Hur att hitta din storlek motorcykel kedja

Om det är dags att byta ut din motorcykel kedjan, kommer du behöver veta storleken på kedjan för att köpa rätt ersättning. Längden på ersättare kedjan kan vara längre eller kortare, beroende på personliga preferenser. Även om längden på kedjan kan variera, måste planen och bredd båda förbli densamma. Kedjor identifieras med siffror, och deras storlekar bestäms av en kombination av stigning och bredd: Chain # 520, till exempel, har en stigning av 5/8-inch och en bredd av 1/4-tums. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kedjan från din motorcykel genom unbolting kedjeskyddet och framdrev, lossa bakhjulet lug bult , driver däcket emot att slacka kedjan, och bända bort huvudlänken med en skruvmejsel.
2

Lägg kedjan rakt och platt. Mät längden, från den ena änden till den andra. Köp en kedjelängd som är lite längre, för att vara på den säkra sidan. Länkar kan tas bort vid behov.
3

Mät planen. Stigningen är avståndet mellan rullen stift. På sidan av varje yttre rullplatta (alternerande platta delarna av en enskild länk som finns på utsidan av kedjan), kommer du att se ändarna på två roller stift. Mät från centrum av en rulltapp till mitten av den andra valsen pin. Motorcykel kedjor har antingen 1/2-tums eller 5/8-tums husvagnsplatser.
4

Mät bredden. Bredden är avståndet mellan två innervalsen plattor (de alternerande plana delar av en enskild länk som finns på insidan av kedjan). Motorcykel kedjor har 3/16-inch, 5/16-tums, 1/8-tums, 3/8-tums eller 1/4-tums bredder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106741.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.