Hur man laddar ett batteri för en Harley Davidson motorcykel

Motorcykel batterier är ökända för att förlora sin laddning. Batterierna i Harley Davidsons är ibland utsätts för höga temperaturer under normala körförhållanden. Omvänt kan motorcyklar förblir oanvända i flera månader åt gången under de kalla månaderna. Dessa ytterligheter, tillsammans med den mindre storleken av MC-batterier, kan orsaka dem att förlora sin laddning. Lyckligtvis batterier är relativt lätt att ladda. Saker du behöver
Batteriladdare
Motorcykel verktygslåda
Shop handdukar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Flytta din motorcykel på ett plan yta och se till att den är stabil. Stäng av motorcykeln och se till att Av /Run omkopplaren är i läge "Off". Sätt på dig skyddsglasögon.
2

Få tillgång till batterifacket genom att ta bort passageraren och ryttarens säten. Avlägsna bulten bakom passagerarsätet och separera sätet från motorcykeln. Ta sedan bort de två skruvarna bakom sadeln och dra försiktigt stolen bakåt för att avsätta den från fästet och åtskild från motorcykeln. På nyare modeller dessa bultar är avsedd att avlägsnas med fingrarna men beroende på cykeln och alternativ, kan du behöva använda en öppen ringnyckel eller en hylsnyckel.
3

Koppla bort den negativa batterikabeln och slå in den med en butik handduk. Upprepa denna procedur med den positiva kabeln. Koppla loss alla remmar eller klämmor som håller batteriet på plats och ta försiktigt bort batteriet ur lådan.
4

Konsultera märkningen på batteriet och i din instruktionsbok för att fastställa de elektriska specifikationerna för batteriet. Justera inställningarna på batteriladdaren för att matcha specifikationerna för batteriet. Anslut batteriet till laddaren och anslut laddaren i ett vanligt vägguttag i enlighet med de anvisningar som medföljer laddaren.
5

tillbaka batteriet efter att det har laddats. Sedan ersätta sätena i omvänd ordningsföljd.
6

Tänk på att batterierna gör slits ut med tiden. Om du har slutfört de beskrivna förfarandena, och batteriet fortfarande inte laddas eller hålla en avgift, kan det vara dags att byta ut det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106036.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.