Hur kan jag få en titel för en gammal motorcykel?

Driven av en kämpande ekonomi, har veteranmotorcyklar vunnit i popularitet som många icke-motorcyklister söker efter ett sätt att spara in på transportkostnader. Medan vissa av dessa vintage motorcyklar har återställts och underhålls genom åren, många har suttit tyst i hörnet av ett mörkt skjul eller garage i årtionden, ofta säljer för lite mer än en låt till en klok köpare. Men ägarna till dessa äldre cyklar har ofta svårt att hitta titeln, gör registrering och textning processen nästan omöjligt för den nya ägaren. Få polisen inblandad

Innan beslutet att köpa motorcykeln, kontakta din lokala polisen för kontroll av Vehicle Identification Number (VIN). Även om det kan verka lite extremt, tar denna extra försiktighetsåtgärd kommer att försäkra dig om att motorcykeln inte var stulen. Som en extra fördel, får dessa kontroller också informera er alla rapporterade incidenter eller olyckor motorcykeln kan ha varit inblandade i. Addera få säljaren Deltar

aldrig köpa en motorcykel, eller något fordon, utan att erhålla ett köpebrev från säljaren. En Bill of Sale är en form som används för att lagligen överföra ägandet av ett fordon från en part till en annan. I många stater, är en korrekt ifylld och attesterad köpebrevet skyldig enligt lag att göra legitimera försäljningen. Om säljaren inte har ett köpebrev eller har ingen aning om hur man skriver en, det finns många gratis köpebrev mallar som kan nås från Internet. Alternativt kan den rätta formen för ditt tillstånd även erhållas från din lokala avdelning av motorfordon. Var noga med att inkludera säljarens namn och adress, ditt namn och adress, samt datum för försäljningen. Inkludera också motorcykelns VIN-nummer, det pris den såldes för, och eventuella avtalsenliga skyldigheter eller åtaganden som gjorts av säljaren eller av dig. Har köpebrevet attesterad omedelbart. I vissa stater, såsom Alabama, kan du ansöka om en titel och registrering med hjälp av en korrekt ifylld köpebrevet.
Besök DMV

När Affären har slutförts och du tar besittning av motorcykeln, besök din lokala avdelning av motorfordon och slutföra pappersarbetet som krävs för att registrera din motorcykel. Du kommer att behöva presentera detta formulär och din köpebrevet till kontorist, samt korrekt identifiering och bevis på uppehållstillstånd. Om allt går bra, kommer du att få betala en liten avgift för registrering och textning, även om vissa stater kan kräva att du tar motorcykeln in för en besiktning innan du låter cykeln som ska registreras. Om, av någon anledning, kräver DMV en titel att slutföra transaktionen, måste du ta en alternativ rutt.
Externa tjänster

I vissa stater, ingenting kort av en korrekt överfört titel kommer att accepteras av DMV. I dessa fall kan du behöva kontakta en specialiserad titel tjänst, såsom International Titel service. För motorcyklar som är 15 år eller äldre (producerade före 1994), kan dess register och titel motorcykeln i ditt namn på ditt tillstånd. Generellt tar processen 2 till 3 veckor och kommer att kräva flera former och affidavits, men slutresultatet kan vara värt att vänta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106681.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.