Hur Dra Lösa ekrar på en Harley

En stor del av överklagandet av Harley-Davidsons motorcyklar ligger i deras klassiska framträdanden. Även om den allmänna trenden är på väg bort från wire-ekrade hjul till förmån för fasta, ett stycke hjul, många Harley ägare föredrar utseendet på ekrarna. Emellertid ekrade hjul har en tendens att vibrera loss med tiden, vilket kräver regelbunden inspektion och justering för att upprätthålla motorcykelns stabilitet. Regelbunden Spoke Underhåll

Enligt Harley-Davidsons underhållsplan måste alla motorcyklar försedda med wire-ekerhjul har ekrarna kontrolleras och dras åt efter motorcykelns första 1.000 och 5.000 miles, därefter var 20.000 miles därefter. Medan de flesta Harley-Davidson motorcyklar kanske kan följa detta schema utan problem, motorcykeln beloppet rids och vilka villkor det ridit genom får ge en eker inspektion mycket tidigare än det rekommenderade serviceintervallet. Bumpy vägförhållanden samt långväga ridning arbetar för att lossa ekrarna utöver en säker gräns - innebär att hjulen ska inspekteras ofta
Effekter av lösa eker
<. p> är en typisk Harley-Davidson hjulet består av fyra olika delar: den inre navet, den yttre kanten, ekrar och talade bröstvårtor. Det L-formade delen av hjulens ekrar hakas i hål maskinbearbetas till det inre navet, med den yttre, gängade delen av ekern kör mot den yttre kanten. Eker nipplar trycks genom den yttre kanten och skruvas på den gängade änden av ekrarna tills kanten hålls stadigt på plats. Varje enskild eker dras åt i en viss ordning tills den yttre kanten snurrar jämnt med det inre navet utan en sida-till-sida vingla eller upp-och-ned hoppande rörelse. De sammanflätade tråd ekrar bildar en stark struktur som kan stödja vikten av motorcykeln och dess ryttare. När en eker, eller en uppsättning ekrar, lossar, den yttre kanten kan börja röra sig bort från den lossade ekrar och skapa instabilitet. Om tillståndet lämnas att förvärras, kan hjulet misslyckas helt eftersom det inte längre kan stödja vikten av motorcykeln.
Metoder och verktyg

Många motorcykel mekaniker litar på ljudet en eker gör när slog med en eker skiftnyckel för att avgöra hur hårt det är. Men att kunna korrekt identifiera rätt ljud tar flera år att behärska och leder ofta till mindre än önskvärt resultat. Den bästa metoden, och en som kan utföras av de flesta Harley-Davidson ägare med lite träning, utförs genom användning av ett hjul talade-specifik momentnyckel. Att kunna dra ekrarna till en specifik momentnyckel eliminerar alla tvivel om hur hårt eller löst, en enda eker är vid varje given punkt längs hjulet. Bortsett från en momentnyckel, är en tjänst stativ behövs för att hjulen kan rotera fritt.
Spoke Inspektion och åtdragningsproceduren

Montera motorcykeln på en tjänst står att lyfta ett hjul från marken i taget. Etikett en talade med en bit tejp för att fungera som en visuell påminnelse om din utgångspunkt, sedan lossa märkta talade en fjärdedel av ett varv med en eker skiftnyckel. Omedelbart åt talade till 55 tum-pounds med en eker-specifik momentnyckel. Hoppa förbi de nästa två ekrar så att du drar åt den fjärde eker. Lossa talade ett kvarts varv, dra åt den till 55 tum-pounds. Fortsätt att dra åt var fjärde pratade tills du har återvänt till den först talade, sedan flytta till den andra talade. Upprepa igen tills du kommer tillbaka till den andra talade från startpunkten. Fortsätt på detta sätt tills alla ekrarna har dragits åt. Snurra hjulet och titta på den yttre kanten av en sida-till-sida eller upp-och-ner rörelse, vilket indikerar ett tillstånd som kallas kast. Om hjulet uppvisar några tecken på rundgång, måste hjulet på nytt trued av din lokala Harley-Davidson reparatör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111604.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.