Hur man tar bort en Buell bakbroms Rotor

Designad av företagets grundare Erik Buell, presenterade varje Buell motorcykel radikala avgångar från konventionella metoder motorcykel konstruktion. Men liksom alla motorcyklar, de komponenter som används av Buells motorcyklar är utsatta för slitage och behöver bytas ut så småningom. Den bakre broms rotor, eller skiva, kan påverkas av värme från aggressiv bromsning vilket gör att rotorn böjs. Ta bort en skev eller förvrängd rotor är inte en svår uppgift, förutsatt att rätt verktyg finns till hands. Saker du behöver
Motorcykel bak stå eller lyfta
7/8-inch hex head socket
Allen set head socket, SAE
hylsnyckel Rags
eller handdukar
Värmekanon
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på en plan, slät yta och kontrollera att tändningen är i läge "Off". Lyft bakhjulet från marken med hjälp av en bakre stativet svängarm eller lyfta.
2

Lossa bakre skruven axeln nypa på höger undersida svängarm med lämplig storlek socket.

3

Ta bort det bakre bromsoket genom att ta bort de två bultarna som håller fast bromsok till svingen. Dessa skruvar sitter på vänster sida av svingen. Dra tjocklek av av bromsrotorn och linda in den i en trasa eller handduk för att förhindra den från att repa svingen.
4

Lossa bakaxeln med en 7/8-inch insexbits huvudet. Vrid axeln moturs 15 hela varv för att lossa drivremmen. När bältet är tillräckligt lös, dra bort den bakre hjulet remskiva lossas då axeln tills det kan tas bort.
5

Dra ut bakhjulet ur swing arm och placera den på ditt arbete space.
6

tillföra värmen jämnt till ytan på bakbromsen rotor med en värmepistol. Koncentrera värmen på områdena runt rotorn bultarna för att expandera den omgivande metallen.
7

Avlägsna rotorn bultarna med lämplig storlek Allen head socket kopplad till en brytare bar.
8

Dra rotorn fri från bakhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106667.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.