Hur man målar på en Glasfiber Motorcykel

Glasfiber har använts av motorcykeln branschen sedan slutet av 1960-talet för att skapa hållbara och lätta karosseridelar, kåpor och sadelväskor. Medan de flesta nyare maskiner har ersatt glasfiber med plast, är materialet fortfarande en vanlig syn. Detta gäller särskilt för reservdelar kropp och paneler. I de flesta fall, glasfiber delar kommer i deras omålade rått tillstånd, vilket gör att motorcykelns ägare att anpassa det till sina behov. Även uppgiften att måla en glasfiber kaross är ganska enkelt, det är tidskrävande och kräver flera dagars arbete för att slutföra ordentligt. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Allen skiftnycklar
Skruvmejslar
Rakblad
Glasfiber-safe marina-grade färgborttagningsmedel
Pensel
Vatten
220 - och 320-grit sandpapper
milt tvål
Tack kläder
Primer
Base färgskikt måla
Klarlack måla
Visa fler instruktioner
1

bort glasfiber kroppen panelen från motorcykeln, med hjälp av en hylsnyckel insexnyckel eller skruvmejsel. Avlägsna tillbehör, såsom vindrutor eller lås, från panelen, med hjälp av lämpliga verktyg.
2

lossna klistermärken, dekaler och striping från kroppen panelen, med ett rakblad.

Billiga 3

Applicera ett jämnt lager av glasfiber-safe marina-grade färgborttagningsmedel till glasfiber kropp panelens målade ytor, med hjälp av en pensel. Ställ kroppen panelen i en plast badkar och låta färgborttagningsmedel att arbeta i minst 10 minuter, eller enligt anvisningar från ansökan färgborttagningsmedel riktningar. Färgen kommer att börja att skala och lyft bort från glasfiber kroppspanelen under denna tid. Hoppa över detta steg om du arbetar med en omålad glasfiber kropp panel.
4

Skrapa bort flagnande färg från glasfiber kropp panel, med en plast kitt spridare. Skölj glasfiber kropp panel med ett högt tryck ström av vatten för att spola bort eventuella återstående färg från panelens yta. Applicera ett andra skikt av marina färgborttagningsmedel för att ta bort kvarvarande färg fläckar från kroppen panelen, skrapa och skölj igen. Hoppa över detta steg om du arbetar med en omålad glasfiber kropp panel.
5

Doppa en bit av 220-slippapper i en lösning av vatten och milt diskmedel. Sand glasfiber kropp panel med våta 220-grit sandpapper för att skapa en lätt struktur som gör att den friska färg att hålla sig till kroppen panelens yta. Skölj glasfiber kroppen panelen med vatten, och låt den lufttorka helt.
6

Flytta glasfiber kropp panel i en färg monter eller ett inhägnat område för att undvika kontaminering kroppens panelens yta med damm eller skräp . Torka kroppen panelens yta med en putstrasa för att avlägsna dammpartiklar. Häng kroppen panelen från ett tak bjälke, med ett bungee rep eller lina.
7

Spraya glasfiber kropp panel med primer, appliceras från en sprutpistol eller kan. Börja från botten och gå från sida till sida i ljuset, har även rockar tills glasfiber kroppen panelen belagts helt i grundfärg. Spraya en andra lager primer, låt primern torka i 10 minuter. Applicera en tredje och fjärde lager grundfärg, såsom beskrivits tidigare, låt primern torka i minst 24 timmar.
8

Våt sand primer-täckta karosspanel, med en 220-slippapper, vatten och milt diskmedel, för att jämna grundfärgen. Skölj glasfiber kroppen panelen med vatten, låt det lufttorka helt. Torka av glasfiber kropp panel med en putstrasa för att avlägsna dammpartiklar som kan ha etablerat sig under torkningsprocessen.
9

Spraya glasfiber kropp panel med grundfärg färg, appliceras från en sprutpistol eller kan. Börja från botten och gå från sida till sida i ljuset, har även rockar tills glasfiber kroppen panelen belagts helt i botten färg färg. Spraya en andra lager primer, låt färgen torka i 10 minuter. Applicera en tredje och fjärde lager grundfärg måla, som beskrivits tidigare, låt basfärgen färgen torka i minst 24 timmar.
10

Våt sand den målade kroppen panelen, med en 220-grit sandpapper, vatten och milt diskmedel, för att jämna färgskiktet. Skölj glasfiber kroppen panelen med vatten, därefter våt sand kroppen panel med 320-slippapper. Skölj igen och låta kroppen panelen lufttorka helt. Torka av glasfiber kropp panel med en putstrasa för att avlägsna dammpartiklar som kan ha etablerat sig under torkningsprocessen.
11

Spraya glasfiber kropp panel med klarlack färg, appliceras från en sprutpistol eller kan. Börja från botten och gå från sida till sida i ljuset, har även rockar tills glasfiber kroppen panelen belagts helt i botten färg färg. Spraya en andra skikt av klarlack måla, låt sedan klarlack torka i 10 minuter. Applicera ett tredje och fjärde skikt av klarlack färg, såsom beskrivits tidigare. Låt klarlack färgen torka i minst 72 timmar innan du tar i glasfiber kroppen panelen.
12

Installera eventuella tillbehör på nymålade glasfiber kropp panel, med en hylsnyckel insexnyckel eller skruvmejsel. Installera kroppen panelen på motorcykeln, med hjälp av lämpliga verktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111380.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.