Hur man byter bromsbelägg på en 1997 Harley Electra

Harley-Davidson använde ett hydraulsystem skivbroms på 1997 Electra Glide modeller. Bromsarna fungerar genom att sända hydrauliskt tryck - genereras vid handen eller foten spakar - till bromsoken, som sedan komprimerar kuddar asbest broms för att gripa bromsskivan monterad på hjulet. Över tiden, bromsbeläggen slitage och förlorar tjocklek. Det finns ingen specifik serviceintervall för bromsbelägg byte, i takt med slitaget varierar kraftigt beroende på körvanor, villkor och last. Byt ut elektroderna när friktionsmaterialet slits till en tjocklek av 1/16 tum. Saker du behöver
träblock
Förpackningstejpen
stjärnskruvmejsel
Shop spruta
Ratchet
Allen föraren satt
Hylsnyckelsats
bungee rep
Moly 44 fett
Fot-pound momentnyckel
bromsvätska DOT 5
String
10 mm skiftnyckel
butik trasa
torxmejsel ställa
Visa fler instruktioner
Front Bromskloss Borttagning
1

Park cykeln på hårt, jämnt underlag och låt den vila mot handvändning montern.
2

Installera ett träblock som en distans mellan den främre bromsen handspak och gashandtaget. Tejpa spacer på plats med hjälp av packtejp för att förhindra oavsiktlig bromsmanövreringsorgan.
3

Ta bort de främre broms huvudcylinder skruvar tanklocket, med en stjärnskruvmejsel. Ta av locket på behållaren och membranet. Dra ut ungefär 50 procent av vätskan i behållaren, med en butik spruta.
4

bort den övre fästskruven och lägre monteringstapp från bromsok, med en spärr och Allen drivrutin. Inspektera bult och sprint för skador eller korrosion och byt ut vid behov. Ta bort bromsok från den främre bromsskivan.
5

Ta bort den yttre pad hållare och dyna som en enhet.
6

bort innerdyna skruven från baksidan av tjocklek, med en spärr och uttag. Ta bort den inre bromsklosshållaren och pad från bromsoket.
7

Häng bromsoket med ett bungee rep. Låt inte bromsoket hänga med broms slang.
8

Skjut den yttre dynan och våren klipp ur den yttre dynan hållaren. Kontrollera dynans hållare för skador och byt vid behov. Ta bort eventuell korrosion från dynan hållaren. Kontrollera kudden klippet hållare våren för skador eller korrosion och byt ut vid behov.
Front Brake Pad Installation
9

Lägg den yttre pad ner hållaren med den övre Skruvhål för montering beläget i det övre högra positionen. Montera fjädern locket på toppen av den yttre dynans hållare med öglan utåt. Placera den nedre änden av det yttre bromsbelägget, som identifierats av den isoleringsdyna monterad på baksidan av bromsbelägget, in i botten av den yttre dynans hållare. Skjut upp den yttre bromsbelägg förbi slingan på våren klipp och in i dynan hållaren.
10

Installera gamla yttre bromsklossen i bromsoket mot bromsok kolv. Använd kudden för att trycka tillbaka kolven i bromsoket. Beakta vätskenivån i behållaren och dra mer vätska ut, med hjälp av en butik spruta då nödvändiga för att förhindra vätska från att rinna över. Ta bort den gamla bromsbelägg. Montera behållaren pessar och skruvar locket med fingrarna.
11

Montera inre bromsklossen och bromsklosshållaren på bromsoket. Montera den yttre pad hållare på bromsok med den rafflade huvudet på den gängade insatsen mellan dynans hållare och bromsok nit, och en spline ingrepp med niten.
12

Coat nedre bromsok monteringstapp med Moly 44 fett.
13

Montera bromsok över bromsskivan och rikta bromsok monteringshålen med fästöron på framgaffeln.
14

Installera övre infästning bult och dra åt med fingrarna. Montera den nedre monteringstappen och dra åt med fingrarna. Dra den övre fästskruven och lägre monteringstappen till 25 till 30 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel och Allen drivrutin.
15

Toppa frambromsen huvudcylindern med färska DOT 5 bromsvätska. Montera behållaren pessar och skruvar. Dra åt skruvarna ordentligt, med en stjärnskruvmejsel. Ta bort den främre spacer bromshandtaget.
Bakre bromsbelägg Borttagning
16

Knyt ihop änden på bromspedalen på ramen med snöre för att förhindra oavsiktlig bromsmanövreringsorgan.

17

Öppna höger saddlebag locket. Tag i borgen på den främre och bakre sadelväska monteringstapp och rotera tapparna ett kvarts varv moturs. Lyft sadelväska ur sadelpåsen vakt och ställ den åt sidan.
18

Dra höger kåpa av cykeln.
19

bort den negativa batterikabeln med en 10 mm nyckel. Ta den positiva batterikabeln med en 10 mm nyckel. Haka av batteriets remmen och ta bort batteriet. Ta bort batteriet bärare.
20

Torka av den bakre huvudcylindern ren med användning av en butik trasa. Ta bort skruvarna tanklocket, med en stjärnskruvmejsel. Ta av locket på behållaren och membranet. Rita cirka 50 procent av bromsvätska ur behållaren med hjälp av en butik spruta.
21

bort bromsok bultarna med en spärr och Torx drivrutin. Lyft bromsok utanför bromsok fästet.
22

Dra klippet bromsklosshållaren utanför bromsok fästet. Kolla klippet bromsklosshållaren för skador och byt vid behov. Skjut de inre och yttre bromsbelägg utanför bromsok fästet. Dra shims bromsbelägg utanför bromsok fästet.
23

Kontrollera shims bromsbelägg för sprickor eller korrosion. Rengör eller byt ut vid behov. Rengör shim monteringsområde av bromsok fästet ordentligt.
Bakre bromsbelägg Installation
24

Installera gamla yttre bromsbelägget i bromsoket mot bromsok kolv. Använd kudden för att trycka tillbaka kolven i bromsoket. Beakta vätskenivån i behållaren och dra mer vätska ut, med hjälp av en butik spruta då nödvändiga för att förhindra vätska från att rinna över. Ta bort den gamla bromsbelägg. Montera behållaren pessar och skruvar locket med fingrarna.
25

Montera shimsen bromsbelägg på bromsok fästet. Montera de inre och yttre bromsbelägg och skjut dem över plattan shims tills elektroderna kontakta bromsskivan.
26

Infoga ena änden av klämman i hålet på insidan av bromsok fästet. Sväng stoppbygeln över toppen av den yttre plattan och sätt in den andra änden av gemet i hålet på insidan av bromsok fästet.
27

Installera tjocklek över kuddar och Bromsokshållare. Montera bromsok bultar och dra åt till 15 till 20 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel och Torx drivrutin.
28

Toppa bakbromsen huvudcylindern med färsk bromsvätska typ DOT 5. Montera behållaren pessar och skruvar. Dra åt skruvarna ordentligt med en stjärnskruvmejsel. Ta bort strängen från den bakre bromshandtaget.
29

Installera batteriet bäraren, batteri och rem. Rikta in monteringstapparna på högra sidoluckan med locket montering kragarna på ramen och snäpp kåpan på plats.
30

Placera rätt sadelväska i sadelpåsen vakt. Skjut monteringsnitarna i sina behållare på ramen och vrid dem medurs tills dubbarna är engagerade. Stäng sadelpåsen locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111624.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.