Det bästa sättet att ta bort rost från en motorcykel

Rust avlägsnande är en gemensam utmaning för alla som önskar att återställa eller bibehålla en motorcykel. Metal ramar är känsliga för rost, speciellt om man kör i dåligt väder eller lagras i en kall, fuktig miljö. Oavsett om det är att ta bort små fläckar av rost när de uppstår eller återställa en cykel med ett betydande rost problem, kan enkla steg hålla någon motorcykel rost-fri och ser sitt bästa. Hitta Rust

få till det drabbade området kan vara halva utmaningen. Om det finns rost på de nedre eller inre delar av ramen, kan det vara nödvändigt att ta isär motorcykel genom att ta bort motorn och andra komponenter. Använd ett diagram eller göra noggranna anteckningar så att du kommer att kunna sätta ihop motorcykeln när rosten har tagits bort.
Rostborttagning

Innan faktiskt tar bort rost, tvätta det drabbade området med tvål och vatten för att avlägsna smuts och olja. Torka området med en ren bomullsduk. Använda ett grovt verktyg såsom en slipande dyna eller stålborste, gnugga bort så mycket rost som möjligt. Blöta rostiga ytan eller din slipverktyg kommer att ta bort ytterligare smuts och hålla damm från att gå ut i luften som du arbetar. Gradvis arbeta dig ner till verktyg med en mindre grov yta, exempelvis stålull eller fint slippapper. Polerdukar kan användas för att jämna ut ytan i slutet, eller att ta bort rost från områden som kan vara svåra att nå, till exempel lederna i MC: s ram.
Alternatives

en oxid konvertering vätska kan användas på alla rost som inte kan avlägsnas genom slipning ensam, eller i de fall där rost är omöjligt att nå. Denna produkt kommer att neutralisera rost och ger en slät yta som sedan kan målas över. I fall av rost på släta metallytor, såsom rostfritt stål, börja med ett mindre grovt verktyg för att undvika att ta bort för mycket av den ursprungliga finish.
Finishing

gång rosten har tagits bort, är motorcykeln klar för detaljer och finish. Applicera en spray-on grundfärg följt av flera lager färg, så att varje skikt torka enligt färgen tillverkarens specifikationer innan vi går vidare. Använd polermedel för blanka metallytor som inte kräver färg. För att förhindra framtida rost, vaxa de målade ytorna ibland och rengör motorcykel ofta för att förhindra skador på den färdiga ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106958.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.