Så monterar du ett Motorcykel

Det finns mer att montering eller få på en motorcykel än att bara kasta ett ben över sätet. Du bör följa ett mönster i montering av motorcykeln, både för att underlätta att montera den och av säkerhetsskäl. Lära sig några grundläggande tekniker för både föraren och passageraren kommer att försäkra din säkerhet, och kommer att skapa en mycket mer njutbar åktur. Instruktioner
operatören eller föraren
1

Montera motorcykeln på sidan bort från ljuddämparen. De flesta halsdukar är på rätt, så villkoret själv att få på motorcykeln från vänster. Om motorcykeln har avgas ner båda sidorna, vara försiktig så att du inte rör dem. Även om cykeln ännu inte har ridit den dagen det är bra att ta på ljuddämparna är heta.
2

Nå ut och håll båda handtag när du står bredvid motorcykeln. Dra i den främre bromshandtaget för att säkerställa att motorcykeln inte rullar. Håll den främre bromshandtaget när du monterar motorcykeln.
3

Skjut sidostödet med foten, precis som du gör på en cykel. Vissa ryttare är mer bekväma att vänta tills de har monterat på motorcykeln för att sätta åt sidan stå upp. Detta gäller även om cykeln vilar på en mage stativ. Med en mage stativ, måste du klippa motorcykeln framåt så att magen står fälls upp under den. Håll inte bromsen när motorcykeln står på en mage stativ, eftersom den måste rulla lite framåt.
4

Håll motorcykeln står upprätt när du monterar den. Luta inte cykeln mot dig, eftersom du inte kan ha möjlighet att balansera vikten som du monterar den om det lutar åt endera hållet.
5

Holding fast vid handtagen och Bromshandtag , hålla din vänstra fot stadigt på marken och svinga ditt högra ben ut bakom dig och upp och över motorcykeln sätet. Placera din högra fot på marken för att bosätta sig i sätet och se till att du har bra balans på motorcykeln. Vrid nyckeln och starta cykeln.
Passagerare Montering
6

Vänta tills föraren av motorcykeln är på cykeln och helt i kontroll av att balansera det. Vissa mc-operatörer startar cykeln innan passageraren fästen som ett tecken på att de är redo.
7

Approach motorcykeln från vänster. Placera din vänstra hand på förarens vänstra axel. Detta kommer att bidra till att balansera dig och kommer att varna föraren om att du är redo att gå vidare.
8

Steg din vänstra fot på passagerar fotpinnen. Använd en enda rörelse för att stå på vänster fot peg och svänga höger ben bakom dig och över motorcykeln sätet och ner till höger fot peg. Det kommer att verka krångligt, men blir slätare med praktiken.
9

Försök aldrig att hjälpa balansen motorcykeln operatören cykeln genom att sätta fötterna på marken när du får på. Operatören bör ha total kontroll över balansen.
10

Försök inte att svänga höger ben till framför dig som du får på. Du kan sparka eller skaka föraren orsakar dem att luta eller flytta plötsligt. Detta kan medföra att de förlorar balansen av motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107758.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.